Skönhet

Linda Hallberg: “Jag följer inga regler eller trender när jag sminkar”

Linda Hallberg, 29 är make up-artisten och bloggaren från Stockholm som i skrivande stund närmar sig 900 000(!) följare på Instagram där hon dagligen bjuder på de mest fantastiska sminkningarna. Vi träffade henne på plats under Stylight Awards i Berlin där hon var nominerad till årets skönhets-influencer.

Linda-Hallberg-make-up-artistFoto: Cassandra Lundgren
Hej Linda, du känns det att vara nominerad som årets skönhets-influencer på en internationell gala? 

Det känns helt surrealistiskt men jättekul. Har aldrig tidigare varit nominerad internationellt så det känns bara så häftigt!
 
Hur kommer det sig att du hamnade här, hur började allt?

Jag är utbildad hår och make up-artist och har jobbat som det sedan 2007. 2008 startade jag bloggen och på den vägen är det…
 
I skrivande stund har du 827 000 följare på Instagram, vilket är galet. Vad tror du att det beror på?

Jag har varit väldigt nischad på sociala medier sedan start och inte följt trender utan bara kört min grej, vilket jag tror att folk har gillat. Sedan har det verkligen hjälpt att stora kändisar som Kat von D och Anastasia Beverly Hills lyft mig på sina konton. Då har det tagit fart!
 
Du pratar om att du kört ”din grej” sedan start. Hur skulle du beskriva den?

Åh, svår fråga men mina följare brukar säga att de ser direkt när det är en ”Linda-sminkning”. Jag följer inga som helst regler eller trender utan går bara på känsla när jag sminkar.

Generellt så gillar jag läppar, gärna mörka som jag kan blanda med mörka ögon eller något annat kul. Det alla sminkningar har gemensamt tror jag är att mitt stora intresse för det jag gör lyser igenom.
 
Hur gick det till när du började jobba heltid med ditt stora intresse?

När jag insåg att jag kunde tjäna pengar på sociala medier så tog jag chansen. Jag tycker att det är jättehäftigt att det går att göra och det börjar dessutom bli mer accepterat. Folk förstår att det ligger väldigt mycket och hårt jobb bakom en blogg och jobbar andra 7 – 16 så jobbar vi ofta 24/7 – året om.
 
Du gillar inte att gå efter trender, men är ändå i branschen. Hur ser skönhetstrenderna ut i höst?

Jag tycker att trenden som kommer mer och mer är att försöka skapa en snygg helhet där allt går hand i hand. Där din klädstil matchar din make up och frisyr.
 
Jaha, intressant! Har du något grymt skönhetstips som du kan bjuda på?

Ett färgglatt läppstift funkar alltid och skapar en festlig look på direkten, men allmänt handlar det om att göra det som känns bekvämt för just dig. Ett färgglatt läppstift är inte rätt för dig om du inte känner dig fin i det. Mitt bästa sminktips är att sminka dig – för dig och ingen annan.
 
När känner du själv dig som finast?

Åh, det kan verkligen vara så olika. Ibland när jag sminkat mig på ett coolt sätt så att jag ”möblerat om” hela ansiktet och i bland när jag är helt osminkad med en tofs på huvudet.
 
Det verkar hända så mycket i ditt liv just nu. Vad gör du om fem år?

Då har jag lanserat ett eget sminkmärke och bor förhoppningsvis någon annanstans i världen, i ett varmare klimat. Jag är dock väldigt spontan som person så egentligen är det svårt för mig att säga vad jag gör nästa år. När jag kommer på något jag vill göra så gör jag det, och går in med 100 % från start. Så vi får helt enkelt se vad som händer…
 
Linda-Hallberg-make-up-artistFoto: Linda Hallberg/Instagram

Här hittar du Lindas minst sagt inspirerande Instagram >>
 
Här hittar du Lindas blogg där hon dagligen bjuder på “dagens look” >>
 
* Linda vann inte pris i sin kategori under Stylight Awards.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!