Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Våren är här på allvar och det är nu vi börjar se vilka sminktrender som gäller just

Skönhet

Makeup by Lina: ”Här är de största sminktrenderna våren 2017”

Våren är här på allvar och det är nu vi börjar se vilka sminktrender som gäller just nu. Vi bad vår skönhetsbloggare Makeup by Lina att guida oss igenom de största sminktrenderna och få svar på frågan ”är countoring fortfarande hett?”

Lina-Ekh-makeup-sminktrender-2017Foto: Lina Ekh

Vilka sminktrender är det som gäller i vår?
1. Holographic –  Massor av skimmer, på kinder, naglar och på läppar. Det ska vara skimmer i alla dess former, helst i regnbågens alla färger.

2. Draping – Rouge à la 80-tal är så hett! Applicera rouget upp mot tinningen och använd den gärna i även på ögonlocken.

3. Metallic – Trenden håller i sig men nu på ett mer delikat sätt. Tänk ett drag av en silverskugga över locket eller en touch av en guldig highlighter längs kindbenet. Varken mer eller mindre!

4. Glossy – Byt ut det matta mot det glossiga! Detta gäller både läppar, hud och ögon! Glossiga ögonlock, glossiga läppar och en hud som är riktigt glossig – det är grejer!

 5. Den lilla svarta linjen – Kajalpennor kommer i så många varianter och kommer fullkomligen missbrukas längs vattenlinjen! På bloggen hittar du beskrivning på hur du skaffar den här looken>

Vilken trend är din favorit i vår?
– Den lilla svarta (som jag har på bilden), 2016 handlade allt om cat-eyeliner och visst är en eyeliner alltid rätt men nu handlar det mer om kajalen. En svart linje som läggs på vattenlinjen och som gärna får gnuggas ut i franskanten. Det är i princip den looken som var poppis när jag gick på högstadiet.

Vilken trend tycker du att vi ska lämna bakom oss?
– Contouringen! Den har varit på väg bort ett ganska bra tag nu. Vilket jag är så glad över, jag är mer för den naturliga looken. Nu handlar det mer om fokus på de ljusa partierna, med skimmer, glow och lyster.

Om man ska satsa lite extra på en trend, vilken ska det vara?
– Våga att testa Draping! Tvista till 80-tals rougen genom att blanda olika färger, matt och skimmer. Lägg dem på olika partier av kinden så att man ser skillnaden. Så snyggt!

Följ Makeup by Linas blogg för att få koll på de senaste trenderna inom smink och skönhet.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind