Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

De 21 största hårfärgstrenderna 2021

2021 är här och vi är riktigt sugna på att fira in det nya året med fysisk förändring. Då talar vi inte om det klassiska träningsnyårslöftet, utan en ny hårfärg. Vi har samlat 21 hårfärgstrender som kommer slå igenom stort 2021!

Foto: @mariathattil, @ellenvlora

Vare sig man har kommit ur ett destruktivt förhållande eller ett tufft år så är en ny frisyr ett välbeprövat sätt att markera den nya förändringen. Nu vill vi lägga allt som har med 2020 bakom oss, och vad passar då bättre än att skaffa en ny hårstil? Cosmopolitan spår de 21 bästa hårfärgstrenderna under 2021 – du hittar dem nedan!

Källa: Cosmopolitan

Chokladbrunt hår

Chokladbrunt hår

Varför komplicera saker i onödan? En endimensionell mörkt chokladbrun nyans, som här på Lucy Hale, är både riktigt snygg och enkel att hålla efter. Om du vill ge dig på att färga hemma så är ett hett tips att satsa på max två nyanser mörkare än du redan har, då det kan vara svårt att veta hur håret reagerar och att få ett bra resultat om du exempelvis går från blond till mörkbrunt.

Foto: @laurapolko

Nästa bild
Bronzig brunettnyans

Bronzig brunettnyans

Om du vill addera ännu en dimension till den föregående nyansen så kan du göra som Carolina Naurrea och satsa på några få ljusare slingor i ditt mörkbruna hår.

Foto: @jeanpierresosa

Nästa bild
Varm brun bayalage

Varm brun bayalage

Ombré, med betydligt mörkare bas än resten av håret, var supertrendigt för några år sedan och nu ser vi mer av “sombré”, alltså en soft ombre med mjukare övergång mellan nyanserna. Olivia Munn låter sin nyans gå från mörkt chokladbrunt till varmt brunt

Foto: @ckaedingcolor

Nästa bild
Breda slingor

Breda slingor

2020 skulle de blekta slingorna vara riktigt ljusa och breda. Trenden hänger kvar även i år, men då i en något mer diskret form som här på Brittany Xavier.

Foto: @brittanyxavier

Nästa bild
Kolafärgade toner

Kolafärgade toner

Ett enkelt sätt om du vill ljusa upp ditt mörkbruna hår en aning, utan att göra något alltför drastiskt, är att addera några gyllene toner i ditt hår i form av en balayage. Som vi ser på Rocsi Diaz så skapar de ljusare tonerna vid kindbenen värme och ljus runt ansiktet och ramar in det på ett fint sätt.

Foto: @rocsidiaz

Nästa bild
Diskreta slingor

Diskreta slingor

Vi har tidigare skrivit om de trendigaste frisyrerna just nu, och en av dem är “shag” (en modernare variant av hockeyfrilla) som vi ser här på Priyanka Chopra. Några få ljusare slingor utspridda i håret adderar både djup och dimension samt plockar trendpoäng 2021.

Foto: @priyankachopra

Nästa bild
Kastanjebrun bayalage

Kastanjebrun bayalage

Ännu mer dimensioner kan du enkelt skapa genom att satsa på både highlights och lowlights, alltså ljusare och mörkare slingor. En trend vi kommer se mycket av 2021!

Foto: @hairbyruslan

Nästa bild
Lockar med slingor

Lockar med slingor

Om du vill att dina lockar verkligen ska synas och sticka ut så är några ljusare slingor det perfekta valet, som vi kan se på Aliana King. Se dock till att göra det hos frisören/ett proffs och inte testa att göra det själv, eftersom färgningsprocessen kan påverka formen på dina lockar.

Foto: @aliana.king

Nästa bild
Blond med utväxt

Blond med utväxt

Blont hår brukar vantligvis kräva en hel del underhåll, men genom att satsa på en snygg variant där utväxten är en del av looken, som Sofia Richie, kan det dröja mellan frisörbesöken.

Foto: @taunidawson

Nästa bild
Blond balayage

Blond balayage

Naturliga rötter och blonda slingor passar på många olika hårtyper, och är extra snyggt i ett lockigt hår! Genom att satsa på en balayagevariant där den ljusare färgen börjar en bra bit från rötterna, som här på Eden Fines, ser det natuligt ut och du slipper utväxten.

Foto: @edenfines

Nästa bild
Ljusblond

Ljusblond

Om du kommer kunna besöka frisören regelbundet under 2021 så kommer den här ljusblonda nyansen som Emma Chamberlain har att vara ett både snyggt och trendigt val.

Foto: @emmachamberlain

Nästa bild
Honungsblond

Honungsblond

Honungsblont, som vi kan se på Hailey Bieber, var en av 2020:s största hårtrender och den följer med även in i 2021. En något mörkare nyans vid hårbotten gör att utväxten smälter in snyggt – ett genomgående tema bland hårfärgstrenderna som vi lärt oss av 2020:s lockdowns och färre besök hos frisören.

Foto: @ckaedingcolor

Nästa bild
Glänsande, tonat hår

Glänsande, tonat hår

Vill du behålla färgen men göra något nytt? Satsa på en toning i din egen färg för att ge håret med glans, eller välj en nyans som skiljer sig något från din egen för en liten men effektfull förändring, i stil med Maria Thattils snygga svall.

Foto: @mariathattil

Nästa bild
Kastanjebrunt

Kastanjebrunt

Eldigt rött är riktigt hett i år. Det är varken den enklaste nyansen eller den som håller längst, men så värt jobbet – se bara på Keke Palmers ursnygga nyans!

Foto: @keke

Nästa bild
Kanelbrunt

Kanelbrunt

Vill du gå åt det rödare hållet men vet att du inte kommer lägga en massa resurser på att underhålla det? Då är en kanelbrun variant det du ska satsa på, då du kan förlänga den själv hemma med djupverkande balsam och varm oljebehandling. Cherin Choi visar hur det ska gå till!

Foto: @mizzchoi

Nästa bild
Rostrött hår

Rostrött hår

Den här kastanjebruna varianten på Ashley Moore är den perfekta mixen mellan rött och brunt och ett bra val för brunetter som vill addera lite värme.

Foto: @ashley_moore_

Nästa bild
Kopparrött

Kopparrött

Några diskreta slingor i ett eldrött hår skapar ett djup som får nyansen att se ut som skinande koppar. Den passar särskilt bra på personer med som Sadie Sink, med ljusare hy och rosa undertoner.

Foto: @lacyredway

Nästa bild
Pastellrosa

Pastellrosa

Gör som Nava Rose och sprid glädje genom din hårfärg! Vi såg allt från grönt och blått till pastellrosa hår under 2020, när alla försökte göra vardagen så rolig som möjligt med de medel de hade, och i år kommer vi se extra mycket av pastellerna.

Foto: @thenavarose

Nästa bild
Flerfärgat hår

Flerfärgat hår

Varför satsa på en när du kan ha flera? Leysa Carrilo visar hur fint det kan bli – se bara till att besöka frisören först om du behöver bleka håret innan du färgar det.

Foto: @shelleygregoryhair

Nästa bild
Askblond

Askblond

Många av nyanserna på listan går mer åt det varmare hållet, men om du föredrar kallare toner så är askblont en av nyanserna vi kommer se mest av under 2021.

Foto: @londonrdhair

Nästa bild
Silverfärgat

Silverfärgat

Silverfärgat hår, som vi ser här på Ellen V Lora, rör sig i samma kretsar som askblont, och vi har sett trenden med grått hår på en rad olika kändisar under det gångna året. Som du kanske gissat så passar den för alla åldrar och är ett toppenval om du har några gråa hårstrån som du vill gömma undan.

Foto: @ellenvlora

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!