Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa mascaran 2024! 14 vinnande mascaror i alla prisklasser

Att hitta rätt i mascaradjungeln kan vara svårt. Metro Mode har gjort grovjobbet åt dig – här är de bästa undren för dina fransar.

Foto: Instagram @elsahosk

Svårt att hitta rätt

I dag finns många mascaror som utlovar både det ena och det andra. En riktigt bra mascara är ditt bästa vapen i sminkväskan. Ett bra tips är att investera i två mascaror, en till vardags och en till fest. Men vad är den optimala mascaran? Det är lätt att gå vilse bland supermascaror med vibrerande borste, stela kammar och elastiska gummiapplikatorer.

Föddes i Chicago

Under sent 1800-tal använde kvinnor vaselin på sina fransar som ofärgad fransförstärkare. 1917 i Chicago fick apotekaren Thomas Williams idén till det vi i dag kallar mascara efter att ha sett sin syster Mabel använda vaselin på fransarna. Den första mascaran bestod av kolpigment, vax och vaselin och döptes till Maybelline efter systern Mabel och line efter vaselin.

Så applicerar du

Lägg allt fokus på att hitta en borste som du kan hantera – det är du som ska kontrollera borsten, inte tvärtom. Se till att hitta en mascara som sitter hela dagen och inte faller ner. Är du trött på att mascaran torkar? Ett tips är att rotera skaftet när du tar upp och ner borsten ur hylsan, för att undvika att det kommer luft ner i hylsan – då håller den sig fräschare betydligt längre.

Unlocked Instant Extension Mascara - Hourglass KÖP

Unlocked Instant Extension Mascara - Hourglass

Du kan förvänta dig de längsta ögonfransarna med denna nya timglasformel! Borsten kommer enkelt igenom varje ögonfrans och skapar en fantastisk look.

Tvättas enkelt bort med vatten.

Pris: 399 kronor.

Finns även hos NK!

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Pillow talk push up lashes super black - Charlotte Tilbury KÖP

Pillow talk push up lashes super black - Charlotte Tilbury

Pillow Talk Push Up Lashes ger långvarig volym, längd och en viktlös 24-timmars Vertical Lift effekt. Den innovativa borsten är utformad med en platt sida för att täcka fransarna och en borstsida för att greppa varje enskild frans från rot till topp. De diamantformade borststråna följer också ögats geometri för en öppnande effekt.

Pris: 355 kronor.

KÖP

Nästa bild
Twist me up - CAIA KÖP

Twist me up - CAIA

Vinnare av Allure Best of Beauty Awards 2023. Twist Me Up tar dina fransar till en ny nivå! Mascaran har en innovativ, transformerande borste som gör att du kan välja mellan fyra olika effekter. Från en klassisk, naturlig look till en mer dramatisk look med massor av volym. Med fyra olika alternativ i en och samma borste är det den perfekta mascaran för alla tillfällen. Den vridna applikatorn har en silikonborste som separerar fransarna och böjer varje frans från rot till topp med bara några få drag. Vrid på applikatorn för att välja intensitet – några svep och du är klar!

Pris: 245 kronor.

KÖP

Nästa bild
Monsieur Big Mascara Extreme Black - Lancôme KÖP

Monsieur Big Mascara Extreme Black - Lancôme

Lancômes ikoniska mascara “Monseieur Big Mascara” kommer nu i en “extrem” version som erbjuder större, djärvare fransar med sin tjocka fluffiga borste. Håller i upp till 24h.

Monsieur Big Mascara Extra Black, 311 kronor Köp här.

(Rek pris: 350 kr)

Finns även hos Parfym.se!

Monsieur Big Mascara, 311 kronor Köp här.

(Rek pris: 350 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Fan Fest - Fanning & Volumizing Mascara - Benefit Cosmetics KÖP

Fan Fest - Fanning & Volumizing Mascara - Benefit Cosmetics

Applicera den här Fan Fest-mascaran från Benefit i sidled för att skapa volym OCH mångdubbla antalet synliga ögonfransar för en omedelbar ögonöppnande solfjädereffekt! Den här specialtillverkade Full-Flex Fiber Brush-borsten har en kurva på 40° som lyfter fransarna från rot till spets och når också de små fransarna vid ögonvrån. Borsten har flex-wave-fiber av naturligt ursprung som greppar, definierar och separerar fransarna prydligt och jämnt. Solfjädersammansättningen kan byggas upp i lager, känns viktlös och klumpar sig inte eller flagar.

Pris: 359 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scandaleyes Volume On Demand Mascara - Rimmel KÖP

Scandaleyes Volume On Demand Mascara - Rimmel

Denna mascara erbjuder byggbar volym och fransarna håller sig mjuka och flexibla – dessutom till budgetpris!

Pris: 99 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
High Impact Extreme Mascara - Clinique KÖP

High Impact Extreme Mascara - Clinique

Denna mascara ger volym och längd samtidigt som den separerar fransarna och ger en tillfredsställande dramatisk look. Sitter kvar oavsett väder!

Pris: 298 kronor.

(Rek pris: 350 kr)

Finns även hos NK!

 

KÖP

Nästa bild
The Falsies Instant Lash Lift Mascara - Maybelline KÖP

The Falsies Instant Lash Lift Mascara - Maybelline

Maybellines nya borste förlänger dina fransar och mascaran fördelas jämnt och tjockt på fransarna utan att bli klumpiga.

Pris: 145 kronor.

(Rek pris: 159 kr)

KÖP

Nästa bild
The Volume Mascara - Kevyn Aucoin KÖP

The Volume Mascara - Kevyn Aucoin

Denna mascara lovar va-va-voom fransar och har vunnit många utmärkelser tack vare sin smarta borste och effektiva formel. Med närande jojobaolja och volymbyggande fibrer kan du förvänta dig några av de bästa fransarna i ditt liv!

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
They're Real Mascara - Benefit KÖP

They're Real Mascara - Benefit

Bara i England säljs denna mascara var 15e sekund (och det säger kanske allt!)

Med en formula som inte kletar och en borste som är utformad för att lyfta och förlänga så förtjänar denna produkten sin plats på mascara tronen!

Pris: 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Better Than Sex Mascara - Too Faced KÖP

Better Than Sex Mascara - Too Faced

Skapar kolsvarta och voluminösa fransar tack vare sin unika timglasborste!

Pris: 379 kronor.

KÖP

Nästa bild
Climax Mascara - NARS KÖP

Climax Mascara - NARS

Med sin byggbara formel och stjärnborste omger denna mascara varje frans med en lätt beläggning som förblir smidig och mjuk vid beröring och undviker den oönskade krispiga känslan.

Pris: 360 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vanz Va Va Volume - CAIA KÖP

Vanz Va Va Volume - CAIA

CAIAs innovativa mascara tillsammans med den perfekta borsten är din hemlighet för glamorösa ögonfransar. VANZ VA-VA VOLUME skapar nästintill överdrivna fransar och är specifikt utvecklad för dig som har relativt korta egna fransar. Mascaran förstärker, förlänger och definierar fransarna samtidigt som den ger en jämn och flexibel finish.

Pris: 245 kronor.

KÖP

Nästa bild
Diorshow Iconic Overcurl Volumizing Mascara - Dior KÖP

Diorshow Iconic Overcurl Volumizing Mascara - Dior

Den vattenfasta eyelinern skapar en fängslande ögonmakeuplook med matt eller pärlemorskimrande finish, krämig textur och livfull färg i ett praktiskt pennformat.

Pris: 489 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!