Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

METRO MODE TESTAR – HITTA MASCARAN FÖR DIG

Att hitta rätt i mascaradjungeln kan vara svårt. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården har gjort grovjobbet åt dig – här är de fem bästa undren för dina fransar.

SVÅRT ATT HITTA RÄTT
I dag finns många mascaror som utlovar både det ena och det andra. En riktigt bra mascara är ditt bästa vapen i sminkväskan. Ett bra tips är att investera i två mascaror, en till vardags och en till fest. Men vad är den optimala mascaran? Det är lätt att gå vilse bland supermascaror med vibrerande borste, stela kammar och elastiska gummiapplikatorer.

SÅ APPLICERAR DU
Lägg allt fokus på att hitta en borste som du kan hantera – det är du som ska kontrollera borsten, inte tvärtom. Se till att hitta en mascara som sitter hela dagen och inte faller ner. Är du trött på att mascaran torkar? Ett tips är att rotera skaftet när du tar upp och ner borsten ur hylsan, för att undvika att det kommer luft ner i hylsan – då håller den sig fräschare betydligt längre.

FÖDDES I CHICAGO
Under sent 1800-tal använde kvinnor vaselin på sina fransar som ofärgad fransförstärkare. 1917 i Chicago fick apotekaren Thomas Williams idén till det vi i dag kallar mascara efter att ha sett sin syster Mabel använda vaselin på fransarna. Den första mascaran bestod av kolpigment, vax och vaselin och döptes till Maybelline efter systern Mabel och line efter vaselin.
Av. PETRA TUNGÅRDEN Foto. GETTY IMAGES

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!