Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Metro Mode tipsar – Så hittar du rätt kräm

Det är lätt att bli förvirrad av dagens utbud på skönhets- marknaden. Vad är en BB-kräm och vad är skillnaden mellan en dagkräm och en nattkräm? Metro Mode reder ut begreppen.


1. BB-KRÄM

BB-krämer har höjts till skyarna av skönhetskritikerna. Men vad är egentligen en BB-kräm? BB står för Beauty Balm och har sitt ursprung i Asien. BB-krämer innehåller flera funktioner i en och samma kräm. Ofta rör det sig om fukt, primer, solskydd och täckande färg – allt i ett. Har du ont om tid på morgonen är detta lösningen. Använder du dig av en lättare foundation – byt ut den mot en BB-kräm. Har du fetare hy kan du uppleva att produkten inte är tillräckligt täckande.

2. DAG- OCH NATTKRÄM

Blir du förvirrad av utbudet krämer och serum som utlovar både det ena och det andra och gräver djupa hål i våra plånböcker? Och varför behöver vi både dag- och nattkräm?
Huden har olika behov dag- och nattid. Den mest betydelsefulla skillnaden är cellförnyelsen. En dagkräm skyddar huden mot UV-strålar och luftföroreningar, medan en nattkräm jobbar på djupet och reparerar huden då de yttre påfrestningarna är lägre. På natten behöver huden aktiva ämnen, som stimulerar fastheten och spänsten i huden, och mer fett.

3. SERUM OCH PRIMER

Varför ska man använda serum? Ett serum ger lyster, tillför extra fukt, bekämpar rynkor, pigmenteringar och ojämnheter i hyn. Ett serum innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser än en kräm. Du applicerar serumet före din dag- och nattkräm.
A och O till en perfekt felfri makeup är basen. Du skulle inte måla om hemma utan att spackla- och fylla i sprickor först. Det är precis vad en bra primer gör, spacklar igen, fyller i fina linjer, ger ett jämnt- och slätt underlag som får sminket att sitta hela dagen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!