Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Det är lätt att bli förvirrad av dagens utbud på skönhets- marknaden. Vad är en

Skönhet

METRO MODE TIPSAR – SÅ HITTAR DU RÄTT KRÄM

Det är lätt att bli förvirrad av dagens utbud på skönhets- marknaden. Vad är en BB-kräm och vad är skillnaden mellan en dagkräm och en nattkräm? Metros skönhetsexpert Petra Tungården reder ut begreppen.


1. BB-KRÄM

BB-krämer är det senas- te skriket i skönhets- djungeln. Produkten har höjts till skyarna av skönhetskritikerna. Men vad är egentligen en BB-kräm? BB står för Beauty Balm och har sitt ursprung i Asien. BB-krämer innehåller flera funktioner i en och samma kräm. Ofta rör det sig om fukt, primer, solskydd och täckande färg – allt i ett. Har du ont om tid på morgonen är detta lösningen. Använder du dig av en lättare foundation – byt ut den mot en BB-kräm. Har du fetare hy kan du uppleva att produkten inte är tillräckligt täckande.

2. DAG- OCH NATTKRÄM

Blir du förvirrad av utbudet krämer och serum som utlovar både det ena och det andra och gräver djupa hål i våra plånböcker? Och varför behöver vi både dag- och nattkräm?
Huden har olika behov dag- och nattid. Den mest betydelsefulla skillnaden är cellförnyelsen. En dagkräm skyddar huden mot UV-strålar och luftföroreningar, medan en nattkräm jobbar på djupet och reparerar huden då de yttre påfrestningarna är lägre. På natten behöver huden aktiva ämnen, som stimulerar fastheten och spänsten i huden, och mer fett.

3. SERUM OCH PRIMER

Varför ska man använda serum? Ett serum ger lyster, tillför extra fukt, bekämpar rynkor, pigmenteringar och ojämnheter i hyn. Ett serum innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser än en kräm. Du applicerar serumet före din dag- och nattkräm.
A och O till en perfekt felfri makeup är basen. Du skulle inte måla om hemma utan att spackla- och fylla i sprickor först. Det är precis vad en bra primer gör, spacklar igen, fyller i fina linjer, ger ett jämnt- och slätt underlag som får sminket att sitta hela dagen.

 

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind