Skönhet

Metro Modes nya bloggare MakeupEvelina: “Makeup ska ta fram allt fint, inte ta bort”

Evelina “MakeupEvelina” Andersson är en frilansande makeup- och hårstylist med en fot i Stockholm och en i Göteborg. Nu kan vi på Metro Mode äntligen välkomna henne som ny bloggare hos oss! Evelina jobbar med kunder som Nelly, Ivyrevel och Indiska och här kan du läsa om hur en arbetsdag kan se ut, sminktrenden hon helst vill slippa se och vad som gör henne riktigt förbannad.  

Foto till vänster: Ruben Labbé, Foto till höger: Jimmy Andersson

Hej Evelina, vill du berätta lite om dig själv?
Jag är en positiv, glad och målmedveten tjej på snart 30 år. Jag har jobbat som makeup- och hårstylist sedan 2010 och innan det jobbade jag även som hudterapeut. Jag bor i Stockholm sedan snart 3 år och bor här tillsammans med min sambo Ruben, eller fästman snarare, vi är nyförlovade!

Jag är uppvuxen på en hästgård i Lerums kommun, strax utanför Göteborg. Jag är med andra ord en tjej som alltid haft ett stort hästintresse. Men tyvärr hinner jag inte rida så mycket längre då mitt företagande tar upp större delen av min tid. Ni som håller på med hästar vet vad det innebär tidsmässigt och därför är det omöjligt för mig att få ihop det för tillfället.

Du frilansar ju som makeup-artist, kan du inte berätta hur dina arbetsdagar ser ut?
Mina dagar ser väldigt olika ut. Men många av mina kunder jobbar ”normala” arbetsdagar, vilket är superskönt! Ibland kan det dock bli riktigt tidiga morgnar med starttider runt klockan 03-04 och ibland kan arbetsdagarna bli väldigt långa. Som längst har jag haft jobbpass uppemot 20 timmar i sträck. Det är alltså inte bara glitter och glamour i mitt yrke utan en hel del tufft jobb. Men jag älskar det, jag älskar att mina dagar aldrig är sig lika – man hinner aldrig riktigt tröttna.

Vad kommer du bjuda läsarna på i din blogg?
Jag kommer bjuda mycket på mig själv, mitt liv som makeup/hårstylist och därtill. Mina läsare kommer få följa med behind the scenes, hur det verkligen ser ut och vilket hårt slit som ligger bakom den ”perfekta” bilden. Vidare kommer jag försöka ge så mycket inspiration och tips som jag bara kan, allt i skönhetens tecken. När jag inte är ute på resande fot eller på jobb så kommer det komma upp allt ifrån härliga matrecept till träningstips. Under det kommande året kommer det också bli en hel del fokus på min och Rubens helrenovering av vår nya lägenhet. ALLT ska fixas. För tillfället väntar därför mycket planering och beslutångest.

Foto: Evelina Andersson

Är det någon sminktrend som du tycker världen hade kunnat klara sig utan?
Den typiska ”Instagram och Youtube-trenden”! Det är så galet mycket smink att jag får gåshud av bara tanken och synen. Jag tycker det är hemskt att inspirera människor till att sminka bort allt fint de har i ansiktet. Enligt mig handlar makeup om att ta fram det fina man har, inte ta bort!

Om du har försovit dig och bara har några minuter på dig att sminka dig, vad lägger du fokus på då?
Jag känner ingen panik med att vara helt utan smink. Men om jag har någon minut över på morgonen att fixa mig skulle jag böja mina ögonfransar, använda bryngelé och dutta lite concealer under ögonen. Finns det ytterligare någon extra sekund tillgodo kanske jag snabbt sveper över ansiktet med lite rouge eller bronzer.

Vilken är den viktigaste regeln till den som vill lägga en snygg makeup?
Först och främst, fokusera på rätt hudvård! Resultatet av din makeup beror mycket på hur din grund är under. En balanserad hud ger dig de bästa förutsättningarna för en perfekt makeup!

Vilket är ditt mest onödigaste smink-köp?
Oj! Det var verkligen en klurig fråga… Jag måste nog vara tråkig och säga att jag egentligen aldrig har köpt smink som varit onödigt. Ruben håller kanske inte med om detta, då han tycker att vårt hem är en enda stor sminkstudio, haha!

Vad gör dig riktigt förbannad?
Falska människor som inte vågar stå upp för vad de tycker och tänker. Personer som snackar skit om sina vänner när de inte står bredvid. Tack och lov känner jag att mina vänner inte är sådana, men jag hör och ser alldeles för mycket av sådant. Det gör mig så arg!

Foto till vänster: Nelly.com/Modell: Awa, Foto till höger: Ruben Labbé

När är du som gladast?
Jag älskar verkligen mitt jobb! När jag är ute på plåtningar och får göra min grej så får jag verkligen ett lyckorus som är obeskrivligt. Men jag måste också nämna att kvalitetstid med Ruben är något som gör mig väldigt lycklig. Vi är båda två hårt arbetande själar och ibland räcker inte tiden till för att umgås. När tiden väl gör det, så är det så speciellt.

Sen får man ju heller inte glömma att tiden med familj och vänner också är något som jag värdesätter högt. Detta i kombination med lite härlig sommarsol (ja, jag är en soldyrkare) gör mig till världens gladaste tjej.

Om dina nära och kära skulle beskriva dig med ett ord, vad skulle det bli?
Sådana här frågor är så svåra. Nu kanske mina nära och kära kommer skratta åt den här beskrivningen av mig själv. Jag skulle nog säga att mina nära och kära ser mig som en väldigt positiv, glad, tillitsfull tjej som vet vad hon vill och som ibland kan kännas lite bestämd.

Fyll i meningen: ”En fördom om mig som stämmer är…”
Många ser mig på Insta-stories, och brukar alltid kommentera hur mycket jag fixar med huden – och det gör jag! Om min hud inte mår bra så mår inte jag bra. Kanske lite dramatiskt, men det är nästan så. Jag kan verkligen längta efter att få lägga på mina serum och krämer, haha.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!