Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Metro Modes nya skönhetsbloggare Momo: “Är en stylist och komiker i samma kropp”

Momo är en sprudlande och glad kreatör som jobbar som stylist världen över. Vi har nu den stora glädjen att välkomna honom som ny bloggare hos oss på Metro Mode! Han jobbar med världskända modemagasin och stylar även coola Icona Pop. Här berättar han vad vi kommer få se i bloggen, den vanligaste skönhetsmissen kvinnor gör samt vad som faktiskt händer bakom kulisserna.

Foto: Anna Mårtensson

Berätta lite om dig själv – vem är du?
– Jag är en kreatör, som spindeln i nätet. Stylist och komiker i en och samma kropp. I år fyller jag 33 år och har jobbat i snart 13 år inom skönhetsbranschen varav sju år utomlands i bland annat Paris och London. Idag är jag baserad i Stockholm och har hela världen som arbetsplats precis som jag alltid drömt om, think big! Jag jobbar tre dagar på Lyko Concept på Sturegatan och frilansar resten av tiden med mode, styling av artister samt styling för olika modetidningar.

Vad kommer du bjuda på i din blogg?
– Ni kommer att få följa med på min vardagsresa som är salongsarbete där jag klipper och färgar hår, sminkar och stylar inför plåtning med olika modemagasin. I bloggen kommer jag också bjuda på lite tips och trix samt tipsa om produkter som passar till var och en. Förutom det får ni också följa med på olika resor jag gör. Sen kommer ni även få läsa om starka kvinnor som jobbar i bland annat musik- och skönhetsbranschen. Kvinnor som jag ser upp till och vill veta närmare hur deras skönhetsrutiner ser ut, så jag kan dela med mig av deras bästa tips till er läsare.

Vilket är ditt bästa skönhetstips till den som har bara 5 minuter på sig att göra sig i ordning?
– Lägg fram de produkter du använder på morgonen i rätt ordning så du enkelt kan komma åt dem på morgonen. Jag hatar att vakna innan nio på morgonen så jag gör allt jag kan för att sova mer. Använd också mycket fukt på morgonen och en lätt “touch up” med ansiktsvatten i sprayform för att återfukta huden under dagen. Borsta gärna dina läppar i upp till en minut på morgonen för att ta bort döda hudceller celler när det är minusgrader och avsluta med ett fuktgivande läppbalsam.

Vad skulle du säga är den vanligaste skönhetsmissen många kvinnor gör?
– Att de “blendar” sin contuor för lite så att det blir för tydliga kontraster. Många använder också för mycket puder under ögonen, vilket framhäver alla fina linjer som man helst vill gömma bort.

Vad skulle du säga är den vanligaste skönhetsmissen många män gör?
– Att köpa “2 in 1 schampo and body”. Det är två olika hårtyper på kroppen och huvudet, dessutom torkar dessa produkter ofta ut väldigt mycket. Fråga mig eller din frisör om vilket schampo som passar just dig, för vi alla har olika hårkvalité och hårproblem.

Vad är den största skönhetsmissen du själv har gjort? 
– När jag blir stressad på morgonen och ska raka mig då kommer jag lätt åt lite för mycket när jag ska balansera linjen på mustaschen. Till slut ser jag ut som en dubbelgångare till Charlie Chaplin. Om du ser mig helrakad – ja, då har jag haft en stressig morgon och rakat bort allt.

Foto: Momo

Hur ser den perfekta dagen ut för dig?
– Sovmorgon! Börja sent med en brunch som är min favoritmåltid – frukost och lunch tillsammans, så är man klar med det. Sen träna, jobba lite och avsluta med god middag med vänner eller FaceTime med killen.

Vilka tre skönhetsprodukter klarar du dig själv inte utan?
1. Cremorlab – T.E.N Shadow-off Eye Cream (den hittar du här).
2. RMS – Beauty UN Cover-up 44 (den hittar du här).
3. Björk and Berries – Deep Forest Face Mist (den hittar du här).

Du reser ju mycket i jobbet, vilket är ditt favoritresemål?
Los Angeles samt Sydafrika. Skönhetsstaden LA är där jag oftast får tag på nya favoritprodukter, där finns det också härliga stränder. I Kapstaden får jag mycket antioxidanter via deras viner, de har också det bästa vädret.

För oss som är nyfikna, kan du berätta om någon spännande sak som har hänt backstage som man inte har fått se?
– Så spännande kanske det inte var då på plats, men vi skulle plåta en omslagsbild till Cosmopolitan och var tvungna att tejpa ihop en klänning med silvertejp i ryggen på en modell. Klänningen var för liten och modellen för “stor”, trots att hon redan var size zero. Det var helt sjukt att ens från början försöka klä på henne klänningen för vi alla tänkte att det inte skulle gå, men framsidan såg det helt “wow” ut. Så bli inte lurade!

Du stylar ju supercoola Icona Pop, kan du berätta något roligt om dem som alla inte vet?
Världens skönaste brudar! De har fått mig att tänka ännu mer internationellt. De har också fått mig att komma i form med hjälp av deras hårda träningstips och de pass vi kör på tisdagar och torsdagar med deras PT. Älskar att jag flåsar efter 5 minuters träning och tjejerna peppar mig och ler fortfarande efter 45 minuter. They are kick ass!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!