Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Misstaget nästan alla gör när de tvättar håret

Tvättar du håret på rätt sätt? I ett uppmärksammat inlägg på Twitter avslöjar en frisör att det finns en sak som de flesta gör fel när de schamponerar håret.

Foto: Pexels

När frisören Felicity Nicole bestämde sig för att twittra om något som hon lagt märke till på sitt jobb fick flera användare en riktig aha-upplevelse.

Så tvättar du på rätt sätt

Nicole twittrade att inte alla verkar veta att man bör schamponera håret två gånger istället för en när man tvättar det:

“Den första gången tvättar du bort alla oljor och produkter som lagrats i håret så att schampot, när du gör det för andra gången, kan verka på det sättet som det är tänkt att göra”, skrev Nicole och fortsatte:

“Applicera dessutom bara schampo i hårbotten – när du sköljer ur det kommer det rinna genom mitten av håret och topparna. Applicera sedan balsam endast i mitten av håret och i topparna, och använd dina fingrar eller en bredtandad kam för att reda ut håret medan balsamet sitter i.”

Till sist tipsar frisören om att inte tvätta håret överdrivet ofta:

“Kom ihåg att bara tvätta ditt hår 2-3 gånger i veckan eftersom för mycket tvättande kan skada håret.”

Källa: The Mirror

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!