instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

MSM och svavel i kosttillskott och hudvård

Av: Metro Mode

MSM består av naturligt svavel, ett livsnödvändigt grundämne som finns i cellerna hos alla levande organismer. På senare tid har det blivit alltmer populärt i hudvård och syns inte minst som ingrediens i produkterna från hudvårdsmärket Oskia. Nedan berättar vi mer om MSM och vad det kan göra för din hudvårdsrutin!

Foto: Pexels

Svavel finns i det mesta vi äter men det förstörs vid bearbetning, uppvärmning och förvaring av maten. Det är en viktig beståndsdel av proteinämnet kollagen som bygger upp bindväv, hud, hår, naglar, skelett och leder.

Vad är MSM i hudvård?

MSM och svavel har antiinflammatoriska egenskaper, och är samtidigt antibakteriella och talgreglerande vilket gör det extra lämpligt för hud med tendens för rosacea, eksem och akne. Du kan antingen boosta huden från insidan med hjälp av kosttillskott eller från utsidan med hudvårdsprodukter som innehåller MSM.

Vad gör MSM för huden?

MSM kan tas av de flesta, även för dig som inte har problem med eksem och akne. MSM skyddar nämligen också mot nedbrytande enzymer och har en reparerande effekt som kan minska rynkor och öka hudens fasthet.

Svavel som kosttillskott och hudvård

Som kosttillskott är MSM ofta populärt bland personer som tränar mycket då det kan hjälpa till i återhämtningen. MSM kan också minska träningsverk och stärker inte bara huden utan också naglar och hår. Det finns en mängd produkter som innehåller MSM men det går också att ta som tillskott i form av tabletter eller pulver.

Finns det mat som innehåller svavel?

Det finns flera växter som innehåller svavel, bland annat broccoli, blomkål, grönkål och rödkål. Det gör även selleri, sparris, valnötter, sesamfrön, fänkål och mandlar. Du hittar också svavel i äggula, skaldjur, vildfångad fisk och i kött från gräsbetande djur.

Svavel brukar dessutom kallas för skönhetsmineralen!

Nedan listar vi hudvårdsprodukter som innehåller MSM och svavel!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår