Skönhet

Nectar Blonde – allt du behöver veta om vårens nya trend för blondiner

Nu får Expensive Blonde konkurrens av säsongens senaste hårtrend för blondiner – Nectar Blonde, en utsökt gyllene färg med dimension.

Foto: Instagram @colorbymattrez/@jennaperryhair

Expensive blonde har fått en konkurrent när det kommer till vårens hetaste trend för blondiner: Nectar blonde är en lyxig, gyllene och varm blond ton som passar den nya årstiden utmärkt.

Den nya färgen gör sig bäst på naturligt ljust hår, berättar kändisstylisten Tom Smith för Glamour:

“Färgen fungerar bäst för personer som har medium till ljust hår, eftersom väldigt mörka hårfärger ofta har mer orangea undertoner att slåss mot”, säger Smith.

Det ska du be din frisör om

Vad ska man då be sin frisör om för att uppnå den rätta nyansen? Nyckeln är att ljusa upp hårets grundfärg till en mörk gyllenblond färg – prova en beige eller gyllenblond bas.

Därefter lägger man till varma, vaniljfärgade highlights som är lite bredare än man normalt kanske väljer. Dessa läggs både i hårets längder och runt ansiktet för att rama in det på ett snyggt sätt.

Tom Smith tipsar även om att styla håret med mycket volym för att verkligen visa upp färgens dimensioner:

“Ju fluffigare desto bättre. Använd produkter för att släta till och lyfta håret, inte för att tynga ner det”, säger Smith, som berättar att han gärna använder ett volympuder som han applicerar i hårrötterna och försiktigt masserar uppåt för att lyfta rötterna.

Källa: Glamour

Foto: Instagram @tomsmithhd

Nästa bild

Foto: Instagram @colorbymattrez

Nästa bild

Foto: Instagram @colorbymattrez

Nästa bild

Foto: Instagram @jennaperryhair

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!