Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Olivia Palermo: “Jag skulle aldrig gå utanför dörren i mjukisbyxor”

Olivia-Palermo-skonhetstips-intervju-puff-hair-
Tv-stjärna, modell och designer – med en egen plattform för skönhet och mode. Olivia Palermo har tagit modevärlden med storm. Metro Mode har träffat en av vår tids största stilikoner och hon delade med sig av sina absolut bästa skönhetstips.
 
Det är en vacker höstdag när vi träffar Olivia Palermo i de fina lokalerna på Hotel Diplomat i Stockholm. Hon ser, precis som på alla paparazzibilder, helt fantastisk ut. Makeupen är perfekt lagd och varenda plagg ser ut som om det skräddarsytts åt henne. Ingenting är lämnat åt slumpen. Att hon precis har klivit av planet från New York och har 14 timmar flyg i kroppen är svårt att tro. När jag frågar hur hennes sminkritual ser ut en vanlig tisdag pekar hon på sitt perfekt sminkade ansikte och säger med ett skratt ”precis som idag”.
– Det är viktigt att bära smink, det håller ihop stilen. Även om man inte gillar smink särskilt mycket kan man ha stor nytta av lite foundation och rouge. Smink är som vilken accessoar som helst, det gör looken komplett, säger Olivia Palermo.
 
Att det är viktigt att vårda sitt yttre har Olivia haft med sig under hela sin uppväxt. Hon växte upp i societetsmiljö i Connecticut tillsammans med sin mamma, inredaren Lynn Hutchings och pappa Douglas E. Palermo.
– Jag fick alltid höra att det var viktigt att se respektabel ut, så jag har fått med mig den typen av disciplin från när jag var liten. Jag går aldrig ut utan perfekta naglar och nagellack, ingen kommer ihåg en person med fula naglar. Sen skulle jag aldrig gå utanför dörren i mjukisbyxor, det är emot min uppfostran. Klär man sig sunkigt känner man sig därefter, säger Olivia vars naglar perfekt målade i en mörkblå nyans.
 
Förutom att vara hela världens stilikon har hon vid ett flertal tillfällen provat sina vingar som designer, bland annat för lyxmärkena Aspinal of London och Aquazzura. Sist i raden är ett samarbete med sminkmärket Ciaté London. Under 2015 har hon varit märkets creative director, tagit fram två nagelkollektioner – och nyligen lanserade hon även en makeuplinje.
– Jag hämtar designinspiration från min omgivning. Till Ciaté-kollektionen var det hösten i New England med färgerna som ändrades som inspirerade, säger Olivia Palermo.
 
Kan du dela med dig av ditt bästa skönhetstips?
– De flesta tänker inte på att hudtonen förändras under året. Byt foundation efter årstid. En annan skönhetshemlighet är vaselin. Jag brukar ha det på ögonlocken innan jag lägger på ögonskugga, det förstärker färgen. Sen är vaselin perfekt för att ta bort överflödigt smink. Dutta bara lite på en tops och dra över sminket du vill få bort. Hur enkelt som helst.
Foto: All over press/Ciaté

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!