Skönhet

Olivia Palermo: “Jag skulle aldrig gå utanför dörren i mjukisbyxor”

Tv-stjärna, modell och designer – med en egen plattform för skönhet och mode. Olivia Palermo har tagit modevärlden med storm. Metro Mode har träffat en av vår tids största stilikoner och hon delade med sig av sina absolut bästa skönhetstips.

Foto: @oliviapalermo

Det var en vacker dag när vi för ett par år sedan träffade Olivia Palermo i de fina lokalerna på Hotel Diplomat i Stockholm. Hon såg, precis som på alla paparazzibilder, helt fantastisk ut. Makeupen var perfekt lagd och varenda plagg såg ut som om det skräddarsytts åt henne. Ingenting är lämnat åt slumpen. Att hon precis hade klivit av planet från New York och hade 14 timmar flyg i kroppen var svårt att tro. När jag frågade hur hennes sminkritual såg ut en vanlig tisdag pekade hon på sitt perfekt sminkade ansikte och sa med ett skratt ”precis som idag”.
– Det är viktigt att bära smink, det håller ihop stilen. Även om man inte gillar smink särskilt mycket kan man ha stor nytta av lite foundation och rouge. Smink är som vilken accessoar som helst, det gör looken komplett, säger Olivia Palermo.

Att det är viktigt att vårda sitt yttre har Olivia haft med sig under hela sin uppväxt. Hon växte upp i societetsmiljö i Connecticut tillsammans med sin mamma, inredaren Lynn Hutchings och pappa Douglas E. Palermo.
– Jag fick alltid höra att det var viktigt att se respektabel ut, så jag har fått med mig den typen av disciplin från när jag var liten. Jag går aldrig ut utan perfekta naglar och nagellack, ingen kommer ihåg en person med fula naglar. Sen skulle jag aldrig gå utanför dörren i mjukisbyxor, det är emot min uppfostran. Klär man sig sunkigt känner man sig därefter, säger Olivia vars naglar perfekt målade i en mörkblå nyans.

Förutom att vara hela världens stilikon har hon vid ett flertal tillfällen provat sina vingar som designer, bland annat för lyxmärkena Aspinal of London, Aquazzura, Nordstrom och Banana Republic. Under 2015 var hon sminkmärket Ciaté Londons creative director. Hon tog bl.a. fram fram två nagelkollektioner – och en makeuplinje.
– Jag hämtar designinspiration från min omgivning. Till Ciaté-kollektionen var det hösten i New England med färgerna som ändrades som inspirerade, säger Olivia Palermo.

Kan du dela med dig av ditt bästa skönhetstips?
– De flesta tänker inte på att hudtonen förändras under året. Byt foundation efter årstid. En annan skönhetshemlighet är vaselin. Jag brukar ha det på ögonlocken innan jag lägger på ögonskugga, det förstärker färgen. Sen är vaselin perfekt för att ta bort överflödigt smink. Dutta bara lite på en tops och dra över sminket du vill få bort. Hur enkelt som helst.

Foto: All over press/Ciaté

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!