Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Pedikyr hemma – 5 tips på hur du får fina sommarfötter

Skäm bort dig själv med en härlig fotbehandling och pedikyr hemma! Här är fem enkla steg till silkeslena fötter.

Foto: Pexels

Du behöver inte gå till en salong för att få lena, fina fötter – fotvård hemma är en skön vana som endast kräver några väl valda produkter. Följ stegen nedan för en skön fotbehandling och pedikyr som gör dina fötter redo för sommaren.

1. Fotbad

Ta bort eventuellt gammalt nagellack, fyll en balja med ljummet vatten och bada fötterna i 15 minuter så att huden mjukas upp. Vi rekommenderar lite fotbadsalt eller olja som gör fotbadet ännu skönare. Avsluta med en fotskrubb.

2. Torka och fila

Torka fötterna med en handduk – glöm inte att torka mellan tårna. Fila sedan fötterna med en fotfil. Hyvla eller skär inte bort förhårdnader, det kan skada underliggande hudlager.

3. Klipp eller fila

Nu är det dags att klippa eller fila naglarna. Naglarnas form ska vara rak – undvik att klippa eller fila för långt ned på sidorna, det kan resultera i nageltrång. Peta försiktigt ned nagelbanden.

4. Måla naglarna

Välj ett nagellack i en rolig färg och måla naglarna, låt torka i tio minuter, och måla ett andra lager. Bäst resultat får du om du använder både underlack och överlack.

5. Vårda

Smörj fötterna med en skön fotkräm morgon och kväll, och ta dig tid för ett fotbad och filning en gång i veckan. För dig som vill rå om fötterna lite extra så gör en exfolierande fotmask eller annan behandling att fötterna känns som nya!

Källor: Expressen, Lifebutiken

Bedtime Polish Footscrub - Mon Sun KÖP

Bedtime Polish Footscrub - Mon Sun

Skäm bort trötta fötter och ge dem ny energi efter en lång vecka. Den här fylliga och krämiga sammansättningen exfolierar huden varsamt. Den har en lugnande effekt och huden blir omedelbart mjukare. Tillverkad i Sverige. 100 % veganskt.

Pris: 95 kronor.

(Nedsatt från 119 kr)

KÖP

Nästa bild
PoshPeel Pedicure - Patchology KÖP

PoshPeel Pedicure - Patchology

Exfolierande fotmask.

PoshPeel skapades för att försiktigt, naturligt, och gradvis få loss grov hud från fötterna och ge dem nytt liv. Efter 60 minuters behandling kan den döda huden på dina fötter hälsa hem.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Foot Deo Spray - Maria Åkerberg KÖP

Foot Deo Spray - Maria Åkerberg

Uppfräschande fotdeodorant med Geranium och Enbär, som håller dina fötter väldoftande och välmående hela dagen.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Foot file startkit - Skincity KÖP

Foot file startkit - Skincity

Ge dina fötter en profesionell pedikyr hemma med Skincity Fotfil Starkit. Gör som proffsen på salongerna och fila fötterna med detta hygieniska och stabila fotfilsskaft och tillhörande, utbytbara fotfilsremsor. Applicera de självhäftande slipremsorna på skaftet och du har den bästa fotfilen på marknaden. Byt sedan enkelt ut slipremsorna när de börjar bli nötta. Fotfilsskaftet är tillverkat i rostfritt stål av högsta kvalitet och håller livet ut.

Pris: 287 kronor.

(Nedsatt från 319 kr)

KÖP

Nästa bild
Fotbadsalt - CCS KÖP

Fotbadsalt - CCS

CCS Fotbadsalt är mer effektivt och mjukar bättre upp förhårdnader än CCS Fotbad. Det är oparfymerat och består till 100% av karbamid. Passar trötta fötter och gör dem mjuka och fräscha.

Pris: 42 kronor.

KÖP

Nästa bild
Fotbad - Maria Åkerberg KÖP

Fotbad - Maria Åkerberg

Foot Bath med Geranium och Enbär ger ett väldoftande och mjukgörande bad. Med sina uppmjukande egenskaper passar Foot Bath extra bra för dina fötter.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Specials for feet - Maria Åkerberg KÖP

Specials for feet - Maria Åkerberg

Specials for Feet vårdar torra fötter, naglar och nagelband. Kallpressad olivolja mjukgör huden och innehåller reparerande E-vitamin. Olivoljan kommer från den första kallpressningen av oliver (olivolja extra virgin). Kallpressad citronolja motverkar sköra naglar och nagelband. Tea Tree-oljan är naturligt bakteriedödande och svamphämmande.

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Velvet Smooth Elektronisk Fotfil Blue - Scholl KÖP

Velvet Smooth Elektronisk Fotfil Blue - Scholl

Tar varsamt bort hård hud på fötter, det medföljer två olika refiller – en extra grov och en med konturpassning till hälen – för att smidigare ta bort hård hud. Hjälper din fuktkräm att tränga in i huden och hålla den len och mjuk. Kan med fördel användas efter ett fotbad!

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
PoshPeel PediCure 4 Pack - Patchology KÖP

PoshPeel PediCure 4 Pack - Patchology

Dina fötter behöver inte se ut som om de har gått varje dag i sitt liv. Med en 60-minuters behandling kan du säga adjö till hård, död hud. Gör dig redo för mjuka fötter.

Pris: 559 kronor.

KÖP

Nästa bild
Stainless Steel Nail Scissors - Tweezerman KÖP

Stainless Steel Nail Scissors - Tweezerman

Elegant design med skarpa, tunga knivblad som enkelt klipper naglarna på både fingrarna och tårna. Kan även användas för att klippa nagelbanden.

Pris: 220 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Stainless Steel Cuticle Scissors - Tweezerman KÖP

Stainless Steel Cuticle Scissors - Tweezerman

Tweezermans klassiska nagelbandssax i rostfritt stål med ergonomiska handtag och vassa, böjda knivblad.

Pris: 220 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dual Sided Pushy - Tweezerman KÖP

Dual Sided Pushy - Tweezerman

Detta nya manikyr- och pedikyrverktyg med mjuk belagd kropp ger ett säkert grepp för expert komfort och kontroll i nagelbandsvård. Skopans ände är formad för att bekvämt följa formen hos nagelbanden medan den platta, tunnare änden skjuter perfekta hörn och för platser som är svårare att nå. Högsta kvalitet av rostfritt stål är långvarigt och möjliggör enkel rengöring efter varje användning.

Pris: 198 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glassfile - Bangerhead KÖP

Glassfile - Bangerhead

Glasfil som skonsamt filar ned och formar dina naglar med precision. Filens jämna yta gör att du får en slät yta på nagelkanten utan att naglarna skivar sig. Filen är enkel att rengöra med vatten för maximal livslängd.

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glass File Black - IsaDora KÖP

Glass File Black - IsaDora

Lyxig glasfil som inte sliter på dina naglar. Få en slätare yta och undvik kluvna naglar. Glasfilar rengörs enkelt med vatten och har lång hållbarhet. Läpar sig både för naturliga och för byggda naglar.

Pris: 63 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nagelbandstång - Avalea KÖP

Nagelbandstång - Avalea

Nagelbandstång hjälper dig att ta bort övervuxna och flikiga nagelband. Nagelbandstången har en handslipad spets för att ge en bra precision och lätt klippning. Ger bra grepp och bra precision. Fäll upp fjädern före varje klippning.

Pris: 89 kronor.

KÖP

Nästa bild
Footbalm - Weleda KÖP

Footbalm - Weleda

Verkar uppfriskande och gör huden stark och smidig. Förebygger blåsbildning samt fotsvamp och motverkar stark svettbildning, sprickor, hornhud och förhårdnader. Weleda Footbalm är bra för både hård och spröd hud.

Pris: 75 kronor.

(Nedsatt 15%)

KÖP

Nästa bild
Foot Cream Rich - ACO KÖP

Foot Cream Rich - ACO

Extra rik fotkräm med naturlig rapsolja och sheasmör. Formula som mjukgör och vårdar huden på djupet och lämnar fötterna härligt mjuka och lena. Krämen går snabbt in i huden utan att kladda. Rik på fuktbindande ämnen som ger långvarig återfuktande effekt. Milt parfymerad.

Pris: 63 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cracked Heel SOS  - CCS KÖP

Cracked Heel SOS - CCS

Speciellt framtagen för mycket torra fötter med hälsprickor som behöver extra omvårdnad.

Pris: 65 kronor.

(Nedsatt från 99 kr)

KÖP

Nästa bild
Shea Intense Footbalm - L'Occitane KÖP

Shea Intense Footbalm - L'Occitane

Silkeslena fötter! En intensivt vårdande fotkräm berikad med 25% ekologiskt sheasmör. Vår intensiva fotkräm vårdar och skyddar tprra fötter. Den krämiga konsistensen tränger snabbt in i huden och ger en silkeslen känsla. Med hjälp av aktiva ingredienser lugnar och mjukgör denna kräm fötterna.

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tåseparerare - BaByliss KÖP

Tåseparerare - BaByliss

Pris: 35 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nail Lacquer XBOX Collection - OPI KÖP

Nail Lacquer XBOX Collection - OPI

Nagellack som sitter ordentligt och finns i väldigt många olika färger.

Pris: 184 kronor.

KÖP

Nästa bild
expressie Nail Polish, 200 In The Time Zone - Essie KÖP

expressie Nail Polish, 200 In The Time Zone - Essie

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Seche Vite Top Coat KÖP

Seche Vite Top Coat

Överlack med en patenterad formula som ger ett bra skydd och förlänger hållbarheten av ditt nagellack.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!