Skönhet

Playboy blonde är vårens roligaste hårfärg

Otaliga kändisar har hoppat på retrotrenden Playboy blonde, en lekfull blinkning till 90-talets populära blonda nyans. Vi tar en närmare titt på den trendiga hårfärgen.

Foto: Instagram @nicolaannepeltzbeckham/@nikkilee901

Från Billie Eilish till Selena Gomez och Hilary Duff – ett flertal kändisar har på senare tid hoppat på hårtrenden “Playboy blonde”, med andra ord Playboy-blont hår. Men vad innebär trenden egentligen?

“Denna ljusblonda färg är en blinkning till 90-talet”, berättar kändisfrisören Tom Smith för Glamour. “[Den] uppnås med mängder av highlights som får vara ‘otonade’ för att ge en lite rå, blekt look. Tack vare modern hårvård kan denna färg uppnås medan man håller håret i toppskick, vilket är viktigt för att försäkra intrycket av ett avsiktligt stilval.”

Det ska du be din frisör om

Om du är sugen på att prova på trenden ska du be din frisör om blonda highlights i hela håret. Slingorna ska vara “ljusa nog att inte behöva toning eller, alternativt, endast behöva en transparent, utspädd toning”, enligt Smith.

Han menar att det är viktigt att notera att nyansen ska lämnas utan toning, eller endast lite toning, så att man inte förlorar färgens värme och nästan hemmagjorda känsla. Eftersom färgen kräver mycket blekning rekommenderar Smith även att man använder sig av en hårinpackning av hög kvalitet för att bibehålla hårets hälsosamma utseende.

Källa: Glamour

Hilary Duff

Hilary Duff

Foto: Instagram @kdeenihan

Nästa bild
Selena Gomez

Selena Gomez

Foto: Instagram @nikkilee901

Nästa bild
Billie Eilish

Billie Eilish

Foto: Instagram @billieeilish

Nästa bild
Nicola Peltz Beckham

Nicola Peltz Beckham

Foto: Instagram @nicolaannepeltzbeckham

Nästa bild
Hadley Robinson

Hadley Robinson

Foto: Instagram @bridgetbragerhair

Nästa bild
Kiernan Shipka

Kiernan Shipka

Foto: Instagram @kiernanshipka

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!