Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa primer – Så får du en perfekt bas med expertens bästa tips!

En primer är en produkt som får din foundation att hålla bättre. Makeupartisten Sebastian Gradzikhar delat med sig till Kicks om de bästa proffstipsen för en perfekt bas.

Foto: Unsplash

Varför använder man då en primer? En primer får din makeup både att se bättre ut och hålla längre. Den ändrar hudens textur så att den ser både mjukare och slätare ut. Har du en bra grund behöver du dessutom använda mindre av din foundation.

Så applicerar du primer

När du applicerar primer kan du använda fingrarna och börja från mitten av ansiktet. Låt den först sjunka in några sekunder innan du använder din foundation. Var bara noga med att återfukta huden innan applicering. Hudvården gör stor skillnad för hur sminket sedan ser ut.

Välj rätt primer för din hud

Oavsett hudtyp behöver alla en primer. Utgå från din hud när du väljer produkt, för en torr hy är det bra att använda en fetare primer och för fet hy är det bättre att använda en primer som minimerar porer, dämpar glans och skapar en perfekt grund för makeup. Du kan också testa dig fram genom att blanda olika primers.

Spana in våra favoriter nedan!

Källa: Kicks

Veil Mineral Primer - Hourglass KÖP

Veil Mineral Primer - Hourglass

Med en konsistens som inte liknar någon annan, skapar denna oljefria primer inte bara en jämn, mjuk hud för smink, utan döljer också rodnad, minimerar uppkomsten av porer, fina linjer och rynkor och ger ett brett spektrum av SPF 15-skydd, luftig, silkes, moln-liknande textur.

Pris: 629 kronor.

KÖP

Nästa bild
Fit Me Luminous + Smooth Primer - Maybelline KÖP

Fit Me Luminous + Smooth Primer - Maybelline

Budgetfavorit!

Tillför fukt hela dagen och ger en strålande finish. Formula med E-vitamin och SPF20. För normal till torr hud.

Pris: 101 kronor.

(Rek pris: 119 kr)

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Studio Fix Mattifine Primer - MAC KÖP

Studio Fix Mattifine Primer - MAC

Skapa illusionen av en perfekt hud med denna matta primer som drar ihop porerna hela dagen, kontrollerar glans och olja och förbättrar hållbarheten på foundation i upp till 12 timmar.

Pris: 305 kronor.

KÖP

Nästa bild
Photo Finish Foundation Smooth & Blur Primer  - Smaskbox KÖP

Photo Finish Foundation Smooth & Blur Primer - Smaskbox

Denna genomskinliga primergel för ansiktet jämnar ut huden och tonar ned små skönhetsfel. Den har utvecklats för att förbättra din makeup och få den att hålla längre.

Pris: 259 kronor.

(Rek pris: 390 kr)

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Pure Canvas Protecting Primer - Laura Mercier KÖP

Pure Canvas Protecting Primer - Laura Mercier

Idealisk förening av makeupbas och skydd. Den ger en jämn yta samtidigt som den skyddar huden mot skadliga UVA / UVB-strålar och fungerar som en barriär mot yttre element. Med en blandning av vitamin C och E hjälper den till att förbättra hudens utseende över tid.

Pris: 530 kronor.

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Photo Finish Illuminate Glow Primer - Smashbox KÖP

Photo Finish Illuminate Glow Primer - Smashbox

En primer som ljusar upp och jämnar ut hudtonen samtidigt som den ger en strålande finish. Ger omedelbart en hälsosam lyster, återfuktar huden i upp till 48 timmar och stärker hudens fuktbarriär. Primern skapar den perfekta basen, jämnar ut hudtonen och förlänger hållbarheten på din makeup.

Pris: 347 kronor.

(Rek pris: 410 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Skin To Die For - Peter Thomas Roth KÖP

Skin To Die For - Peter Thomas Roth

Ger en omedelbart utsuddande effekt som både fyller ut och hjälper till att minimera porer, ojämnheter och fina linjer, med en naturlig matt finish. Kraftfulla komplex absorberar överflödig olja och ger huden en matt finish, samtidigt som porernas storlek och form effektivt reduceras med tiden.

Pris: 277 kronor.

(Rek pris: 425 kr)

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Wonder Skin Primer - Artdeco KÖP

Wonder Skin Primer - Artdeco

Åtta timmars sömn i en tub – återfuktar, återupplivar och fräschar upp en trött hud. Den ultralätta formulan innehåller 80% vatten som lugnar huden, medan fina partiklar har en utslätande effekt. Primern innehåller även inkapslade pigment som ger lätt täckning och verkar utjämnande. Kan användas för sig själv, eller under makeup för längre hållbarhet.

Pris: 239 kronor.

(Nedsatt 20%)

Finns även hos Ellos!

KÖP

Nästa bild
HALO Plumping Dew + Hyaluronic Acid  - Smashbox KÖP

HALO Plumping Dew + Hyaluronic Acid - Smashbox

En 24-timmars utfyllande fuktcreme med hyaluronsyra, niacinamid och 740 triljoner vattenmolkyler i en enda förpackning som boostar återfuktningen. Den vårdar huden och ger en klar och strålande look – med eller utan makeup.

Pris: 356 kronor.

(Rek pris: 390 kr)

Finns även hos Cocopanda!

Finns även hos Nordicfeel!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Vanish Airbrush Primer - Hourglass KÖP

Vanish Airbrush Primer - Hourglass

En genomskinlig, hudperfekterande primer som slätar ut huden, kontrollerar glansen och ger en matt, airbrushed finish samtidigt som den förlänger sminkets hållfasthet. Formulerad med innovativa mikrosfäriska puder, suddar denna multifunktionella primer ut ojämnheter, minimerar synligheten av porer och fina linjer och absorberar överflödig olja för en omedelbar, hudperfekterande finish. Den viktlösa, uppfriskande gelformeln hjälper till att kontrollera glansen utan att huden ser platt ut för en flerdimensionell hy som håller hela dagen. Den förenklar också applicering, utseende och användning av smink.

Pris: 629 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!