instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Probiotisk hudvård – här allt du behöver veta

Av: Metro Mode

Det kan kännas klurigt att få koll på alla trender inom hudvård och vilken sort man bör satsa på för att uppnå bästa resultat. Den senaste tiden har det pratats mycket om probiotisk hudvård – vi reder ut alla frågetecken!

Foto: Pexels

Ordet probiotika går att känna igen från olika mejeriprodukter som ska vara snälla mot magen och goda bakterier. I hudvård arbetar den med att främja hudens mikroflora, de goda små bakterier som finns naturligt på huden. Den vanligaste ingrediensen i hudvård med probiotika är mjölksyrebakterier.

Fokuserar på hudens mikroflora

Annan hudvård fokuserar oftast på hudens celler, men probiotisk hudvård tar också hänsyn till hudens mikroflora. Är det så kallade mikrobiomet ur balans kan det leda till bland annat rodnader, torrhet, akne och överkänslighet. Ett sunt mikrobiom har däremot positiva fördelar som en ökad förmåga att binda fukt, mindre torrhet, stramhet och känslig hy, ett naturligt pH-värde och ett bättre försvar mot miljöföroreningar och svamp.

Vem passar det för?

Framförallt passar det extra bra för den som har stressad hud och problem med obalans, återkommande akne, utslag och känslighet, men den fungerar för alla hudtyper. Det viktigaste är att hitta rätt typ och sammansättning i produkten.

Nedan har vi listat våra favoriter!

Källa: Lyko

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår