Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

RMS Beautys grundare – en naturlig pionjär

Raw kokosolja är basen i RMS Beauty, ett märke med naturliga makeupprodukter som är skapat av den amerikanska makeupartisten Rose-Marie Swift. Kändisfansen är många och märket är ett vanligt inslag även hos svenska skönhetsbutiker. Metro Mode har tagit ett snack med grundaren om varför hon brinner så för organisk skönhet. 

Berätta, hur blev du makeupartist?

– Jag gjorde en del modelljobb när jag var ung och sminkade mig själv. Alla sa att det såg så bra ut, så när jag spelade i ett band några år senare och behövde pengar så tänkte jag: ”Äh, jag blir makeupartist i stället.” Så jag fejkade mig in i branschen!

Rose-Marie Swift flyttade runt till Paris, London, Berlin och Miami innan hon landade i New York. Där kom de stora jobben för stora magasin som Vogue, W, Harpers Bazaar, ID, Allure och Numero. Hon gjorde även kampanjer för Diane Von Furstenberg, Louis Vuitton, Calvin Klein, Victoria’s Secret och Max Mara, för att bara nämna några.

Några minnesvärda stunder?

– Alla jobb med Mario Sorrenti. Jag älskar honom! Han tar så otroligt vackra bilder, hans estetik är fantastisk, han kan ljus till skillnad från många i dag som tror att de kan fixa allt i datorn efteråt. Jag har också haft turen att jobba med Mert & Marcus (Alas och Piggott, reds anm).

Hur föddes RMS Beauty?

– För 15 år sen blev jag riktigt sjuk. Allt kliade, sved och jag fick utslag. Jag gjorde avancerade blod- och urinanalyser som visade att jag var full med syntetiska kemikalier och tungmetaller. Labbteknikern frågade om jag var i makeupbranschen. Jag hade ingen aning om att det jag jobbade med varje dag kunde vara så skadligt. Så jag rensade ut alla kemikalier och började äta ekologisk raw food. Jag hittade inget bra grönt makeupalternativ på marknaden, så jag fick lova att göra det själv.

Och i dag har du en trogen fanbase.

– Ja, många kändisar använder mina produkter, även om jag inte kan betala dem, haha! Miranda Kerr och jag är bästisar så jag gör ofta hennes makeup. Och Gisele gör jag också när jag har tid. Jag får förfrågningar från alla möjliga håll, men jag hinner inte. Jag har jobbat så länge i branschen och väljer att fokusera på mitt märke istället.

Intervjun publicerades på Metromode.se för första gången 2015.

Redaktionens favoriter från RMS beauty:

Living Luminizer KÖP

Living Luminizer

Detta är RMS Beautys bästsäljande produkt – och vi förstår varför! Den här multiprodukten funkar nämligen både som vanlig highligter, att mixa i foundation för extra lyster och även att ge läpparna lite härligt skimmer.

Pris: 440 kronor.

KÖP

Nästa bild
Beauty Oil KÖP

Beauty Oil

Den här skonsamma ansiktsoljan doftar härligt av naturliga dofter, känns len mot hyn och absorberas snabbt. Kladdar inte, känns riktigt fräsch och kommer i en smidig flaska med pipett. Dessutom är den perfekt nu under vintern när luften är torrare!

Pris: 900 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lip2Cheek KÖP

Lip2Cheek

Även detta är en riktigt smart multiprodukt! Dels är det ett krämrouge som smälter in i huden och är väldigt lätt att använda. Det är också en läppfärg, och fungerar precis som ett läppstift. Denna nyans heter Demure och är den perfekta kalla och matta rosa.

Pris: 415 kronor.

KÖP

Nästa bild
KÖP

"un" cover-up

‘un’cover-up är ingen vanlig foundation vars syfte är att bara täcka över din hy. Den tar istället fram det bästa hos dig genom att nära huden med ekologiska oljor som är rika på vitaminer och antioxidanter, samtidigt ger den en perfekt, naturlig täckning som aldrig ser matt, torr eller kakig ut, tvärtom är den fjärderlätt i konsistensen och ger din hy hälsosam lyster.

Pris: 415 kronor.

Finns i 15 olika nyanser!

KÖP

Nästa bild
Un cover up cream foundation KÖP

Un cover up cream foundation

Ger ett lika fint och naturligt resultat på huden som originalet ”un” cover-up men har en högre täckningsförmåga på rodnad och ojämnheter.

Pris: 640 kronor.

KÖP

Nästa bild
Volumizing mascara KÖP

Volumizing mascara

Denna mjukgörande mascara formar dina fransar och ger volym och täthet.

Pris: 330 kronor.

KÖP

Nästa bild
Kakadu Evening Beauty Elixir KÖP

Kakadu Evening Beauty Elixir

Skönhetssömn på flaska!

Pris: 480 kronor.

KÖP

Nästa bild
KÖP

"un" powder un powder

Det enda puder du behöver. Detta fjäderlätta, ljusreflekterande puder ger din hy den ultimata finishen. Ett för ögat helt osynligt puder som minimerar porerna, mjukgör huden och absorberar olja.

Pris: 390 kronor.

KÖP

Nästa bild
Luminizer X Quad KÖP

Luminizer X Quad

Denna highlighter-palett är en innovativ twist på RMS Beauty kultprodukt Living Luminizer. De här fyra highlighers kan användas enskilt eller kombineras med varandra för att få en skräddarsydd glow. De kan även blandas med vilken produkt som helst i RMS Beautys sortiment för att ge den en ny dimension och en fin lyster.

Pris: 560 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!