Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så döljer du gråa hårstrån på bästa sätt – 8 grymma tips

Har du börjat skönja grå hår i din kalufs? Det är en naturlig del av livet och ger dig karaktär – men om du är en av alla de som vill kamoflera den nya nyansen på håret så listar vi 8 knep nedan.

Foto: Unsplash/Instagram @hairtalkextensions

Med åren sker det förändringar i utseendet; bland annat kan håret sakta men säkert börja ändra färg. En del får panik och tar fram pincetten så fort de får syn på ett grått hår, men det innebär inte att de försvinner.

Anledningen till att vi blir gråhåriga är att hårsäcken förlorar sitt melanin, vilket gör att hårets pigmentering försvinner. Detta sker gradvis, och det är alltså därför inte allt hår blir grått på en och samma gång. Vi uppmanar dig såklart att rocka ditt nya svall, men om du tillhör en av de som vill dölja dina gråa hår ett tag till så finns det många olika lösningar att ta till – vi listar några av dem nedan!

Glöm inte att använd fuktgivande produkter! Håret blir torrare och styvare när det blir grått.

1. Mörk bottenfärg

Det här är kanske det första man tänker på – att helt enkelt färga håret i den nyans du vill ha. Du kommer dock att behöva göra det ungefär var 3:e vecka för att behålla resultatet, så fundera på om det verkligen är en bra lösning för dig.

2. Ljusa slingor

Att blanda upp ljusa slingor med olika nyanser gör att de grå hårstråna blandas ut och därav inte syns på samma sätt

3. Torrschampo

Idag finns det torrschampo med pigment i sig, det är ett jättebra alternativ för dig som bara vill “bättra på” då och då.

4. Hårmascara

En annan fiffig sak är hårmascaror som du lätt kan borsta på utväxten mellan dina frisörbesök.

5. Sjal i håret

Nu är det supertrendigt att bära scarves. Finns i många olika stilar, så snyggt och döljer allt som du vill dölja.

6. Gel

Ett knep som funnits i alla år. Hårgelé eller hårvax gör håret ser mörkare ut och gör att dina gråa hårstrån “smälter ihop”.

7. Styling

Att styla håret så att du “gömmer” de grå hårstråna har alltid varit ett enkelt knep.

8. Huvudbonad

På vintern bär vi ju ofta mössa och under sommaren kan du satsa på en riktigt snygg hatt, som är både trendigt och snyggt. Både din hårbotten och håret kommer dessutom att må mycket bättre än om du behandlar det på olika sätt.

Root Concealer Touch Up Stick - Rita Hazan KÖP

Root Concealer Touch Up Stick - Rita Hazan

Pris: 249 kronor.

(Åter i lager snart)

KÖP

Nästa bild
Root Touch Up - Kevin Murphy KÖP

Root Touch Up - Kevin Murphy

En root touch-up spray med en torr, satinfinish för att snabbt och diskret dölja utväxt och täcka grått hår mellan färgbehandlingarna. Förstärk, retuschera eller maskera bort grått omedelbart, närsomhelst, varsomhelst. Mikrofina pigment blandas sömlöst med den egna nyansen för att dölja utväxt utan fläckighet eller produktrester och håller ända till nästa schamponering. Med satinfinish och en fin spraydimma blir resultatet viktlöst, snabbtorkande och fullkomligt diskret.

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Root Cover up - Colorwow KÖP

Root Cover up - Colorwow

Täck utväxten av grått hår och få det att se ljusare ut. Detta mineralpuder har olika pigment i flera olika nyanser vilket gör att det smälter väl in i de flesta hårfärger. Innehållandes ljusreflekterande partiklar så att utväxten skiner precis som ditt eget hår.

Pris: 359 kronor.

Finns i 9 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Färgspray Magic Retouch - Loreal KÖP

Färgspray Magic Retouch - Loreal

Ny färgspray som omedelbart döljer utväxten. sprayen ger en tillfällig gråhårstäckning och varar tills den tvättas ur med schampo. Färgen smälter in perfekt med din hårfärg, torkar snabbt och färgar inte av sig.

Pris: 119 kronor.

Finns i 7 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Tint Shot Root Concealer Dark Brown - Joico KÖP

Tint Shot Root Concealer Dark Brown - Joico

Passar personer med mörkbrunt hår med grå eller ljus utväxt.

Pris: 164 kronor.

Finns för ljusbrunt här!

Finns för blont hår här!

KÖP

Nästa bild
Hair Touch Up, Brown - L'Oreal Professionnel KÖP

Hair Touch Up, Brown - L'Oreal Professionnel

Minska synliga rötter och bekämpa gråa hår mellan färgningarna! Denna lätta spray innehåller pigment, som blandar sig sömlöst med håret för att täcka gråa hår med en salongsperfekt finish, så att ditt självföroende kan vara på topp hela dagen. Sprayen är lämplig för alla hårtyper, och Freeze Dry-teknologin garanterar att den avancerade  sprayen torkar omedelbart utan att kladda, medan det fina munstycket gör den lätt att applicera precis där du vill ha den. Lätt att skölja ur med schampo.

Pris: 96 kronor.

(Nedsatt 24 kr)

Finns även för svart hår!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!