Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du bort gula toner i håret

Har ditt blonda hår blivit gulare efter färgningen? Här är tipsen och produkterna för hur du får bort, och undviker, gula toner i håret!

Foto: Instagram @chiaraferragni

Den där nya blonda hårfärgen vi lämnade frisören med och kände oss så snygga i kan efter ett tag anta en allt gulare nyans. Frisören lägger ofta en toning i håret efter att ha blekt det, och för varje gång du tvättar håret försvinner den mer och mer. Det finns dock några knep för att undvika, och få bort, gulare toner.

Läs även: Är du brunett? Då kan även du använda silverschampo!

Varför blir håret gult?

För det första är ett fräscht och frisk hår A och O för att håret ska hålla sig snyggt. Att håret blir gult och tråkigt beror mycket på att håret är torrt och skadat, vilket gör att det drar åt sig mer avgaser och smuts. Undvik därför att tvätta håret för ofta, 1-2 gånger i veckan räcker (psst! Torrschampo är vår bästa vän!).

Om du har ett hår som är väldigt skadat eller torrt kan det vara bra att ge håret en riktig omgång med ett vårdande balsam eller inpackning för att tillföra håret fukt. Om du applicerar silverschampot i ett hår som är väldigt torrt på vissa ställen i längderna eller topparna så finns risken att håret suger åt sig för mycket av det blå-lila schampot på just de ställena vilket kan leda till att du får ett fläckigt hår.

Hur applicerar jag silverschampo?

Silverschampot appliceras på handdukstorkat hår, läs på förpackningen hur länge produkten ska verka i håret, detta kan variera med flera minuter, så följ noga vad som står angående tiden. Därefter sköljer du ur håret noggrant! Då schampot är lite uttorkande så behöver du få ur all produkt för att slippa att den fortsätter verka i håret och därför torkar ut mer än nödvändigt.

Det är sällan man ser skillnad redan efter första tvätten, men ha lite is i magen. Schampot kan användas 1-2 gånger i veckan och det kan kombineras med ditt ”vanliga” schampo om det är så att du brukar tvätta håret ofta. Skäm även bort håret med inpackningar med kalla pigment för att behålla den kalla blonda tonen i håret.

Nedan listar vi våra bästa produkttips!

Tips! Blek håret på salong och inte hemma – undvik onödiga risker med att bleka håret hemma.

Alchemic Shampoo Silver - Davines KÖP

Alchemic Shampoo Silver - Davines

Färgförstärkande schampo särskilt för blonda eller vita hår som vill framhäva sin hårfärg och neutralisera gula toner. Den specialdesignade formulan innehåller en blandning av destillerade, rena färgpigment samt återfuktande och skyddande ingredienser, som intensifierar hårfärgen samtidigt som håret skyddas och stärks.

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cool Silver Shampoo - Björn Axén KÖP

Cool Silver Shampoo - Björn Axén

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sheer Silver Shampoo - maria nila KÖP

Sheer Silver Shampoo - maria nila

Ett sulfat- och parabenfritt shampoo för blont hår med violetta pigment och björnbärsextrakt som neutraliserar gula nyanser i blont hår, ger glans och styrka till hårets struktur.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo - Kérastase KÖP

Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo - Kérastase

Effektiva lila schampo är rikt på neutraliserande ingredienser och avlägsnar oönskade varma och gula undertoner. Idealisk för kallt faux-blonde och grått hår, och vid regelbunden användning av schampo skyddar den mot oönskade varma toner, så att den blonda nyansen förblir kall längre. Den skyddar håret mot daglig oxidering och föroreningar samt ger återfuktning och mjukhet.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild
Clean Blonde Violet Shampoo - Fudge KÖP

Clean Blonde Violet Shampoo - Fudge

Rengör och neutraliserar gula toner i blonda hår.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo - fudge KÖP

Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo - fudge

Ett av Nordens mest sålda silverschampon har nu blivit ännu bättre! Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Shampoo från Fudge tar effektivt bort gula och varma nyanser i blonda hår utan att vare sig torka ut eller slita det minsta på håret.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
No Yellow - Fanola KÖP

No Yellow - Fanola

Med ett pH på 5.0-5.2 och djupvioletta pigment neutraliserar den snabbt och skonsamt gula/varma toner i håret och framhäver en kall, fräsch nyans. (använd handskar – för det sätter sig ordentligt på händerna annars)

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blonde Toning Shampoo - DAVROE KÖP

Blonde Toning Shampoo - DAVROE

Ett milt schampo med violett ton som skonsamt rengör samtidigt som guldiga och röda toner hålls borta från blonda och grå hår. Framtaget för att förstärka hårets livfullhet och ge supermycket lyster.

Pris: 240 kronor.

KÖP

Nästa bild
Silver Shampoo - Sachajuan KÖP

Silver Shampoo - Sachajuan

Ett klassiskt silverschampo som tar bort gula toner i ditt hår men ändå är väldigt skonsamt. Passar perfekt för den som har ett torrt hår då produkten återfuktar och ökar glansen.

Pris: 207 kronor.

KÖP

Nästa bild
Healing ColorCare Silver Shampoo - Lanza KÖP

Healing ColorCare Silver Shampoo - Lanza

En extra färgbevarande produkt som även passar utmärkt att använda på mörkblont hår. Silverschampot är sulfatfritt och ger fullt UV-skydd vilket är perfekt för dig med skadat hår.

Kan användas som ett vanligt schampo då den inte sliter på håret.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blonde Angel Wash Shampoo - Kevin Murphy KÖP

Blonde Angel Wash Shampoo - Kevin Murphy

Innehåller violetta toner och ger ett kallt resultat. Gillar du Kevin Murphys produkter är denna ett måste att prova! Den är skonsam för håret, ger extra glans och luktar sjukt gott!

Pris: 289 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blondish Hair Powder - Bumble and Bumble KÖP

Blondish Hair Powder - Bumble and Bumble

Styling, rengöring och toning för mörkblonda och ljusa brunetter. Idealisk för fett hår och styling av fint hår.

Pris: 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blonde Perfection Silver Hair Mask - Löwengrip KÖP

Blonde Perfection Silver Hair Mask - Löwengrip

En silverinpackning som ger fin volym till håret med hjälp av vitamin b5, samtidigt som det tar bort gula toner och efterlämnar en kall, silvrig nyans med lyxig känsla och doft.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Colour Refresh Pearl Silver - maria nila KÖP

Colour Refresh Pearl Silver - maria nila

En härlig inpackningen som ger håret tillbaka en naturlig lyster. Blont hår får direkt en fräsch, kallare ton!

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!