Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du concealern att hålla hela dagen

Finns det något mer frustrerande än concealer som inte sitter som den ska? Så här får du concealern att hålla hela dagen!

Foto: Unsplash

Concealer är en riktigt favoritprodukt, särskilt när vi inte har fått vår skönhetssömn. Att applicera denna produkt på rätt sätt är dock inte lika enkelt som det låter! Här listar vi tre knep som gör att din concealer sitter snyggare och håller längre.

Förbered med ögonkräm

Detta är ett steg som många kanske hoppar över, men som gör en otrolig skillnad för slutresultatet eftersom concealer tenderar att lägga sig ojämnt i torra partier och fina linjer. Så innan du sträcker dig efter concealern, återfukta området under ögonen med en ögonkräm. När huden har absorberat krämen lägger du på en primer – detta får produkten att sitta kvar längre.

Applicera på rätt sätt

Oavsett om du använder dig av fingrarna, en borste eller svamp så finns det en regel att hålla i åtanke när du applicerar concealer: Dutta – undvik att smeta. När det kommer till placering rekommenderar vi att fokusera på området under ögonvrån samt under ögats yttre kant.

Avsluta med puder

Slutligen rekommenderar vi att fixera concealern med hjälp av ett puder. Du kan använda dig av en sminkborste för detta ändamål, eller varför inte prova en puderpuff? Följ stegen nedan för applicering med puderpuff:

  1. Börja med att ta bort concealer som samlats i de fina linjerna under ögat med hjälp av en liten sminkborste eller svamp. 
  2. Innan du påbörjar appliceringen, jämna ut pudret på puderpuffen genom att vika den och gnugga insidan mot sig själv.
  3. Applicera pudret genom att försiktigt klappa puderpuffen mot huden. Att istället dra puderpuffen över huden resulterar i att du sveper bort concealern. Titta upp mot taket för en mer jämn applicering. 
  4. Om du inte vill ha puder på kinderna (vilket kan dämpa lystern), rikta puderpuffens spets ut mot tinningarna när du använder den vid ögats yttre kant.

Ps. Rengör puffen regelbundet, annars kan oljorna från huden göra att pudret fastnar ojämnt på den. 

Vitamin Enriched Eye Base - Bobbi Brown KÖP

Vitamin Enriched Eye Base - Bobbi Brown

Fyllig primer som aldrig känns kladdig – avancerad, oljefri formel för ansiktet med sheasmör som direkt återfuktar, mjukar upp och fyller ut. Därför är den annorlunda: Den kombinerar sheasmörets återfuktande kraft med antioxidatskyddet i B-, C- och E-vitamin som skyddar mot miljömässiga angrepp.

Pris: 230 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonkräm - CeraVe KÖP

Ögonkräm - CeraVe

Denna creme tas snabbt upp av huden och känns inte fet. Den är berikad med 3 essentiella ceramider och hyaluronsyra och hjälper till att minska synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen, för en klarare hud som ser smidigare ut.

Pris: 139 kronor.

(Rek pris: 155 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Avocado Creamy Eye Treatment with Avocado - Kiehl's KÖP

Avocado Creamy Eye Treatment with Avocado - Kiehl's

Denna närande avokadoögoncreme ger dig en fräschare blick genom att tillföra fukt, ljusa upp dina ögonkonturer och minska synliga svullnader runt ögonen. Den krämiga formulan innehåller avokadoolja, betakaroten och sheasmör och tillför fukt hela dagen – det här är en av Kiehl’s absoluta must have-produkter. Den fungerar också bra som primer under din ögonmakeup eller som ögonmask för en mer intensiv återfuktande effekt.

Pris: 329 kronor.

(Rek pris: 360 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Shape tape - Tarte KÖP

Shape tape - Tarte

Legendarisk concealers som säljs en var 12: e sekund!

Pris: 379 kronor.

KÖP

Nästa bild
Can't Stop Won't Stop Setting Powder - Nyx Proffesional Makeup KÖP

Can't Stop Won't Stop Setting Powder - Nyx Proffesional Makeup

Var och en av de sammetslena nyanserna sörjer för ett skirt lager färg som känns behaglig på huden och kan användas på flera hudtoner. Vår fjäderlätta formula absorberar dessutom oljan på huden och efterlämnar din hud mjuk och matt med en fräsch finish.

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Translucent Loose Setting Powder Translucent - Laura Mercier KÖP

Translucent Loose Setting Powder Translucent - Laura Mercier

Detta finmalda puder är helt viktlöst och osynligt på huden. Det sätter sig inte i fina linjer och ser aldrig kakigt ut. Formulan ger ingen flash-back på foton och ger en perfekt soft-fokus-effekt.

Pris: 495 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Löspuder - Givenchy KÖP

Löspuder - Givenchy

Med en ultralätt konsistens och strålande finish smälter Prisme Libre Loose Powder in i huden och ger ett jämnt resultat med naturlig lyster. Bakom denna luftiga textur ligger en unik formula berikad med ljusreflekterande pigment för att garantera lyster i alla typer av miljöer.

Pris: 635 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!