Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

SÅ FÅR DU DE PERFEKTA BRYNEN

Är du trött på dyra salongskostnader? Lär dig fixa ögonbrynen på ett kick hemma! Metros skönhetsexpert Petra Tungården guidar dig steg för steg till felfria ögonbryn.

Av. PETRA TUNGÅRDEN Foto. GETTY IMAGES

FÖRBERED
Rengör huden runt ögonbrynet så att den är ren och torr. Borsta med en ögonbrynsborste alternativt en ren mascaraborste. Applicera sedan en fetare kräm, likt vaselin, kring området runt brynet. Detta förhindrar färg att fastna på fel ställen. Jag brukar applicera krämen med en pensel. Får du sedan färg utanför brynet så tar du bara penseln med lite vaselin på och borsta bort.

FÄRGNING
Blanda färgen. Jag använder mig av Colorans frans- och ögonbrynsfärg i brunsvart. Blanda krämen och aktiveringsvätskan med en snedskuren pensel i ett litet glas. Det är lättare att få färgen precis med en pensel. Applicera sedan färgen, börja längst ut från tinningen. Om det blir för mörkt närmast fransroten så kan man lätt se arg ut.

FORMA
Har du missat en fläck? Punktbehandla med resterna från färgen tills du är nöjd. Blev det för mörkt? Skrubba brynen med mikropeeling. Fram med pincetten, plocka alltid brynen un- derifrån. Avsluta med att klippa till hårstråna genom att borsta dem uppåt med en ren mascaraborste, klipp med en nagelsax. Avsluta med att lägga på en lugnande kräm efter behandlingen.

 

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!