Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du fina fötter till sommaren

Även om det är en stund kvar närmar sig sandaler, strandliv och trädgårdshäng med stormsteg. Sommarens sköna barfotadagar hägrar, vi berättar hur du gör fötterna sommarredo!

Foto: Unsplash

CCS har delat med sig av de bästa tipsen för att göra fötterna redo för sommaren. “Att ta hand om sina fötter ska inte vara krångligt”, säger Annika Krafve, Brand Manager CCS på Karo Pharma.

5 steg till sommarfina fötter

  • Ge fötterna ett välgörande bad

Rena fötter är glada fötter. Häll upp ett härligt fotbad på verandan eller balkongen och tillsätt några skedar badsalt. 10-15 minuter är lagom länge. Fila måttligt när fötterna fortfarande är fuktiga. Torka av dem ordentligt efter fotbadet – i synnerhet mellan tårna.

  • Smörj med återfuktande fotsalva

Precis som andra delar av kroppen behöver fötterna regelbunden smörjning och återfuktning. Vårda dem dagligen med en skön fotsalva. Då får du inte bara mjuka, smidiga och lena fötter – du skyddar dem också mot yttre påfrestningar och förebygger fotbesvär.

  • Punktbehandla spruckna hälar

Trots att de flesta vill kunna njuta av sommaren på lätta ben drabbas 30% av svenskarna av förhårdnader och 25% av hälsprickorLösningen? Punktbehandling av fötternas vanligaste problemområden.

  • Motverka svett och dålig lukt

Många drabbas av varma och fuktiga fötter – i synnerhet under sommarmånaderna. Förebygg genom att använda skor och strumpor som andas. Låt dessutom fötterna vara ute i det fria så ofta det går.

  • Stärk hudbarriären utan kladd

Fotproblem är vanliga vid sjukdomar som diabetes. Många har också återkommande besvär med torr och tunn hud. Då är det viktigt med produkter som stärker hudens skyddande barriär.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!