Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du fina fötter till sommaren

Även om det är en stund kvar närmar sig sandaler, strandliv och trädgårdshäng med stormsteg. Sommarens sköna barfotadagar hägrar, vi berättar hur du gör fötterna sommarredo!

Foto: Unsplash

CCS har delat med sig av de bästa tipsen för att göra fötterna redo för sommaren. “Att ta hand om sina fötter ska inte vara krångligt”, säger Annika Krafve, Brand Manager CCS på Karo Pharma.

5 steg till sommarfina fötter

  • Ge fötterna ett välgörande bad

Rena fötter är glada fötter. Häll upp ett härligt fotbad på verandan eller balkongen och tillsätt några skedar badsalt. 10-15 minuter är lagom länge. Fila måttligt när fötterna fortfarande är fuktiga. Torka av dem ordentligt efter fotbadet – i synnerhet mellan tårna.

  • Smörj med återfuktande fotsalva

Precis som andra delar av kroppen behöver fötterna regelbunden smörjning och återfuktning. Vårda dem dagligen med en skön fotsalva. Då får du inte bara mjuka, smidiga och lena fötter – du skyddar dem också mot yttre påfrestningar och förebygger fotbesvär.

  • Punktbehandla spruckna hälar

Trots att de flesta vill kunna njuta av sommaren på lätta ben drabbas 30% av svenskarna av förhårdnader och 25% av hälsprickorLösningen? Punktbehandling av fötternas vanligaste problemområden.

  • Motverka svett och dålig lukt

Många drabbas av varma och fuktiga fötter – i synnerhet under sommarmånaderna. Förebygg genom att använda skor och strumpor som andas. Låt dessutom fötterna vara ute i det fria så ofta det går.

  • Stärk hudbarriären utan kladd

Fotproblem är vanliga vid sjukdomar som diabetes. Många har också återkommande besvär med torr och tunn hud. Då är det viktigt med produkter som stärker hudens skyddande barriär.

Intensivt uppmjukande fotbadsalt - CCS KÖP

Intensivt uppmjukande fotbadsalt - CCS

Passar trötta fötter och gör dem mjuka och fräscha

Pris: 59 kronor.

(Rek pris: 79 kr)

Finns även hos Apotek Hjärtat!

KÖP

Nästa bild
Fotvårdssalva - CCS KÖP

Fotvårdssalva - CCS

Speciellt utvecklad för att mjuka upp förhårdnader och återfukta dina fötter. Den är berikad med en halt fuktbindande karbamid, vilket gör den perfekt för att mjuka upp och ta hand om förhårdnader.

Pris: 59 kronor.

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Apotek Hjärtat!

Finns i mindre förpackning här!

KÖP

Nästa bild
Uppfräschande Fotdeo - CCS KÖP

Uppfräschande Fotdeo - CCS

Motverkar fotsvett och dålig lukt. Fotdeodoranten är en antiperspirant. Den ger en svalkande effekt och torkar snabbt in i huden efter applicering. Spraya på torra och rena fötter. 100 ml.

Pris: 55 kronor.

Finns även hos Meds!.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Foot Pro - CCS KÖP

Foot Pro - CCS

En fotkräm som förebygger hälsprickor och löser upp förhårdnader. Fotkrämen motverkar dålig lukt och ger fötterna en uppfriskande känsla.

Pris: 199 kronor.

Finns även hos Apotek Hjärtat!

KÖP

Nästa bild
Cracked Heel SOS - CCS KÖP

Cracked Heel SOS - CCS

En fotkräm för mycket torr hud. Den mjukgör hård hud och behandlar hälsprickor. Den innehåller en hög halt karbamid, 25%, och mjölksyra. Krämen kan också användas på torra nagelband. Det är en mångsidig produkt på det sätt att den exfolierar, ger fukt, gör huden mjuk och stärker hudbarriären.

Pris: 67 kronor.

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Hälstift SOS - CCS KÖP

Hälstift SOS - CCS

En punktbehandling för mycket hård hud. Den minskar risk för liktornar och är intensivt återfuktande och exfolierande. Ett enkelt sätt att punktbehandla och nå utsatta områden på foten.

Pris: 119 kronor.

Finns även hos Apotek Hjärtat!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!