Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

SÅ FÅR DU FÖRTROLLANDE ÖGONFRANSAR

Satsa på flirtiga långa fransar när du vill se glammig ut. Kim Kardashian lämnar inte sitt hem utan. Metros skönhetsexpert Petra Tungården visar hur du får fransarna att sitta hela dagen.

1. FORMA OCH FÖRBERED
A och O för ett naturligt resultat är att anpassa lösögonfransen efter ögats form. Om fransen sticker ut för mycket från ögats kant, är risken större att fransen släpper under dagen. Se till att fransarna du köper inte är för raka i formen, för då släpper de lättare. Om du använder dig av singelfransar, börja med de längsta ytterst och bygg sedan på proportionerligt längst fransraden.

2. EYELINER OCH LIMMA
Måla en tunn eyeliner längst franskanten. Böj dina egna fransar och applicera mascara som ger färg men inte tjocklek. Det vanligaste felet många gör är att applicera fransen direkt efter att de adderat limmet. Låt i stället limmet torka i cirka en halv minut, så limmet blir kletigt och inte rinnigtn innan du fäster fransen.

3. MASKARA
Låt fransarna torka i cirka 10 minuter. Få lösögonfransarna att bli ett med dina egna fransar genom att försiktigt böja ihop dem med en ögonfransböjare.
Vill du ha ett ännu intensivare öga måla mascara på fransarna vid ögats yttre kant!
Om limmet skulle synas någonstans, dölj det med
lite svart eyeliner.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!