Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du längre och tjockare hår snabbt – 11 bra tips!

Drömmer du om långa längder och en bra kvalitét på ditt hår? Det finns flera enkla saker du kan addera och ta bort i din rutin som kommer få ditt hår att växa sig långt. Nedan listar vi 11 saker du måste börja och sluta med direkt.

Instagram @negin_mirsalehi/@marvadel

1. Investera i ”Scalp Care”
Din hårbotten är en viktig del av håret där dina hårsäckar, körtlar, nerver, blodkärl, kollagen och fettceller sitter. De påverkar hur snabbt och bra ditt hår växer och genom att använda en Scalp care-produkt tar du hand om din botten. Något som förbättrar hårfibrernas hälsa.

2. Toppa håret oftare
Önskar du längre hår så hjälper det att klippa dina toppar var 10 – 12 vecka. Annars kan de som är kluvna sprida sig längre upp vilket gör att du måste klippa mycket mer om du inte går till frisören så ofta.

3. Testa vitaminer för håret
Det betyder inte att du kan proppa i dig vitaminer för att få längre hår. Om du redan äter vitaminer så kan kroppen inte ta upp mer än den behöver. Men om du inte gör det, så testa att äta D, A, C och E för ett längre och friskare hår.

4. Använd rätt schampo
Många schampo-produkter innehåller sulfater, något som tvättar bort hårets naturliga oljor som du behöver för att få långt hår. Se därför till att använda rätt produkt, och tvätta helst inte håret varje dag. Det måste få vila mellan gångerna.

5. Avsluta tvätten med kallt vatten
En rutin du borde lägga till direkt är att avsluta varje dusch med kallt vatten. Det gör så att dina hårstrån stänger sig och lättare skyddas. Det bästa är att du bara behöver göra det några sekunder.

6. Använd mycket balsam
Balsam ska vara din bästa vän när du önskar längre hår. Även det stänger hårstråna efter en hårtvätt och skyddar mot värme och att hårstråna blir tunnare.

7. Undvik värmeverktyg
Det är ingen nyhet att värmeverktyg skadar ditt hår, så försök att inte använda det så ofta! Och när du väl gör det, använd värmeskydd.

8. Undvik att bleka håret
Blekning skadar dina hårstrån väldigt mycket och något du måste sluta med om du önskar längre hår. Använd istället nyanserande hårinpackningar för ljusare nyans.

9. Borsta försiktigt
En hårborste sliter på håret så välj därför en med minsta möjliga slitage. Borste heller inte håret när det är blött, då är dina hårstrån mer känsliga.

10. Använd ett örngott i silke
Silke har en förmåga att inte få ditt hår att bli spretigt eller mer fettigt, vilket gör att du inte behöver tvätta det lika ofta. Så testa att byta ut ditt örngott.

Läs även: Sova med sidenörngott – fördelar för både hår och hud.

11. Byt ut tofsar och hårspännen
En ”vanlig” tofs har en förmåga att slita väldigt mycket på håret och kan till och med ge dig en uppklippt frisyr. Byt därför ut dina tofsar mot scrunchies och använd inte hårspännen för mycket.

Källa: Cosmopolitan

Scalp Care - Nioxin KÖP

Scalp Care - Nioxin

De innovativa 3-stegssystemen från NIOXIN bygger på ett avancerat hudvårdskoncept för rengöring, optimering och behandling av håret och hårbottnen. Håret ser tjockare och tätare ut.

Pris: 440 kronor.

(Rek pris: 812 kr)

KÖP

Nästa bild
Hårvitaminer - SugarBear Hair KÖP

Hårvitaminer - SugarBear Hair

Friskt hår börjar från insidan av kroppen. SugarBearHair är ett vegetariskt vitamintillskott framtaget för att stärka din hårkvalitet. Våra goda gummibjörnar innehåller en kombination av vitaminer för att ge håret den näring det behöver för att kunna växa sig starkt och friskt. Burken innehåller cirka 74 gummibjörnar, vilket räcker ungefär 40 dagar.

Pris: 449 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Rahua KÖP

Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Rahua

One- of-a-kind dagligt shampoo för starkt och hälsosamt hår & hårbotten. Framtaget med sällsynta, hållbara ingredienser ger detta rika, reparerande shampoo ett mjukt, silkeslent och starkt hår som varken blir för torrt eller oljigt. Innehåller den omega-9 rika Rahuaoljan och doftar träigt och friskt tack vare Palo Santo.

Pris: 469 kronor.

Finns även hos Sephora!

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Maria Nila KÖP

Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Maria Nila

Ett sulfat- och parabenfritt schampo för torrt hår som mjukgör, återfuktar och stärker hårets struktur.

Arganolja motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.

Pris: 499 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Värmeskydd - Maria Nila KÖP

Värmeskydd - Maria Nila

En vårdande värmespray som återbygger skadat hår, förebygger kluvna toppar och skyddar ditt hår mot värme. Krämen tillför samtidigt glans och eliminerar friss. Colour Guard Complex skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler. Sulfat- och parabenfri och innehåller 100 % veganska ingredienser.

Pris: 269 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Örngott i silke - Amelie Soie Secrets de beauté KÖP

Örngott i silke - Amelie Soie Secrets de beauté

Pris: 900 kronor.

(Rek pris: 995 kr)

KÖP

Nästa bild
Rejuvenating Satin Hair Turban and Scrunchie Set - Brushworks KÖP

Rejuvenating Satin Hair Turban and Scrunchie Set - Brushworks

En ultrasilkig satinturban som reducerar slitage och boostar friskt hår när du sover eller låser in fukt när du använder din favorithårmask! Tillsammans med scrunchies i satin säkerställer du minimalt slitage när du sätter upp håret. Ett ultimat set för att uppgradera din hårrutin och hålla dina läckra lockar hälsosamma.

Pris: 189 kronor.

(Rek pris: 249 kr)

KÖP

Nästa bild
Detangling Brush & Satin Scrunchies - Brushworks KÖP

Detangling Brush & Satin Scrunchies - Brushworks

Den här duon är ett perfekt tillskott till din hårvårdsrutin. Satin-scrunchies är skonsamma mot håret och förebygger skador på håret. Det ultramjuka materialet låser även in fukt i håret för att undvika torrhet och skörhet.

Utredningsborsten har mjuka piggar som är skonsamma mot hårbotten och hjälper till att reducera skador orsakade av borstning vilket resulterar i färre kluvna toppar. Borsten glider enkelt genom håret utan att slita, vilket gör borstningen smärtfri. Perfekt för alla hårtyper. Utredningsborsten kan användas på vått eller torrt hår.

Pris: 125 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!