Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Så fixar du en snabb och snygg nyårssminkning

NYAR

Nyårsafton är en av de få tillfällen på året då det är okej att våga med det där lilla extra. En riktigt maffig klänning, en snygg håruppsättning, eller extra allt när det kommer till sminkningen.
Årets sminktips för nyårsafton är att satsa på en lätt brun utan sol produkt för den vinterbleka huden, intensivt röda läppar, lösögonfransar och sotade ögon i brunt. Sminkningen har i grunden mjuka toner där lösögonfransarna och det röda läpparna skapar den dramatiska effekten som ofta önskas till nyårsfesten.

Såhär gör du:

Steg 1- Lägg en grund
Istället för en heltäckande foundation tipsar vi om en brun-utan-solprodukt som ger lyster så att de dramatiska ögonen och läpparna inte slår för skarpt mot huden.
Skrubba huden ordentligt kvällen innan nyårsafton. För bästa resultat bör brun-utan-solprodukten appliceras kvällen innan. Smörj in noga med ett tunt lager av produkten. Använd vaselin på naglar, läppar, handflator, och alla andra ställen där du inte vill få färgfläckar. Låt produkten torka lite och ta hjälp av en hårfön för att den snabbare skall absorberas av kroppen. Vid behov applicerar du ett lager till.

Steg 2-Tvätta och smörj in
När du vaknar på nyårsafton kan det vara bra att lätt skrubba kroppen för att jämna till din brun utan sol, men endast vid behov.

Steg 3- Återfukta kroppen ordentligt
Återfukta kroppen ordentligt under hela dagen innan du påbörjar kvällssminkningen. Tänk på att kroppen är extra känslig under vintern och behöver därför mer fukt. Har du särskilda områden som är röda kan du täcka över dessa lite lätt men undvik helst produkter som täcker för tjockt eftersom det kan i kombination med brun-utan-sol få ditt ansikte att se fläckigt ut.

Steg 4-Måtta upp lösögonfransarna
Alla ögon har olika storlek. Se därför till att måtta lösögonfransarna efter ditt öga. Är de för långa är det smart att klippa dem för att de ska sitta bättre.

Steg 5- Konturera med ett solpuder
Ta fram ett solpuder och en smalare puderborste för att skugga ner och använd ett ljust puder för att framhäva.
Tips för att få till mer konturer: Använd solpudret på tinningen, under kindbenet, på sidorna av näsbenen och längs med käk-linjen. glöm inte att skugga ner en bit på halsen så att det inte blir för skarp skillnad mellan ansiktet och kroppen. Använd highlighter på panna, främre näsbenet, och på ovansidan av kindbenet, för att framhäva dina drag.

Steg 6- Förstärk ögonbrynen
Måla ögonbrynen med anpassad ögonbrynspenna eller en brun ögonskugga. – Viktigt att tänka på är att använda en ögonskugga som är ljusare än dina ögonbryn så att det
inte blir för skarpt.

Steg 7- Limma på lösögonfransarna
Smeta på ett tunt lager lim på fransarna och sätt dem precis vid fransroten. – Fäst dem alltså inte för mycket på själva ögonlocket för när limmet väl stelnar kommer det att kännas obehagligt att blinka.
Om dina fransar inte har en naturlig böj kan det vara bra att böja fransarna lite lätt innan så att de inte sticker neråt och syns under lösfransarna.
När du placerat fransarna rätt låter du dem torka i några minuter innan du fortsätter med ögonsminkningen.

Steg 8- Sota ögonen
Börja måla ögonskugga över ögonlocket och förstärk längst ut i ögonglobens veck. Använd en brun ögonskugga istället för en svart för att inte resultatet skall bli för hårt.
Skugga uppåt och använd en ljusare ton längst upp vid ögonbrynet. Skugga även under ögat men måla inte för brett för då skapar du illusionen av ett mindre öga.
När du skuggat runt ögat avslutar du med att förstärka ögonfransarna med mascara. Måla mascara över lösfransarna, samt dina underfransar. Låt torka några minuter och dra på ytterligare lager vid behov.

Steg 9- Lägg grund på läpparna
Börja med en röd läppenna och måla pennan över hela läppen och inte bara längs konturerna. En läppenna håller bättre än läppstift och är utmärkt som en primer för att läppstiftet ska hålla bättre. Det behöver inte vara exakt samma färg som läppstiftet, men vi rekommenderar att du använder en i samma ton. För att behålla en mjuk men dramatiskt look så rekommenderar vi ett rött läppstift som går åt det varma hållet.

Steg 10- Lås in 
Nu när ögonen, läpparna och huden är klar rekommenderar vi att dra ett transparent puder över för att låsa in sminkningen. Känner du fortfarande att du vill ha mer värme i ansiktet är ett tips att dra ett lätt solpuder över ansiktet för att ge dig själv lite extra lyster.

 Foto: Rex/Edit: Kavita

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!