Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så fixar du släta och fina sommarben hemma

Nu när bikini, shorts och kjolar åker fram är det hög tid att fixa till benen, bikinilinjen och resten av kroppen. Vem drömmer inte om släta, solbrända ben? Metro Mode har testat olika hårborttagningsmetoder.

Foto: @emilisindlev / @ninasandbech

Batteridriven rakhyvel KÖP

Batteridriven rakhyvel

Så gör du:
Batteridriven rakhyvel med mikro-pulser som ger en nära rakning, även när du rakar mothårs. Fem blad är placerade nära varandra för att minska trycket samt ge extra komfort. Remington Confidence Cordless Shaver har ett precisionsblad på baksidan av patronen som är perfekt vid ställen som är svåra att komma åt. Fungerar bra att använda i duschen!

Utvärdering:
Personligen föredrar jag alltid rakhyvel. Kanske av ren vana. Men jag måste faktiskt ge en guldstjärna och säga att jag är positivt överraskad av den batteridrivna rakhyveln som kommer lite närmare huden. Huden höll sig len några dagar längre än vid rakning med en vanlig rakhyvel och jag fick inga utslag eller dylikt. Betyg 5 av 5

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hemma-vaxning KÖP

Hemma-vaxning

Så gör du:
Gnid vaxremsan mellan händerna i ca 5 sekunder för att värma upp vaxet. Dra långsamt isär remsorna. Återanvänd varje remsa så länge den får ett bra grepp. Lägg en remsa på huden och stryk upprepade gånger över remsan i den riktning håret växer (från knä till vrist). Dra omedelbart och så snabbt du kan av remsan i motsatt riktning mot hårväxten. Ju snabbare, desto bättre! Håll huden utsträckt för att undvika att det gör ont. Dra inte av vaxremsan utåt, det bryter bara av hårstråna. Om du vaxar dig inför ett speciellt tillfälle, försök undvika att göra det kvällen innan för att undvika avslöjande rodnader.

Utvärdering:
Aj! Som att dra av ett plåster. Det är bara att sluta ögonen och långsamt räkna till tre och dra. Dock är det svårt att efter att ha genomlidit ett ben motivera vaxningen av det andra. Vaxet får med alla hårstrån. Jag är lite röd de kommande timmarna efter behandlingen. Betyg 4 av 5

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårborttagningskräm KÖP

Hårborttagningskräm

Så gör du:
Huden måste vara torr innan krämen appliceras. Innan du duschar, applicera krämen jämt på huden med hjälp av den mjuka, färgade sidan av den torra svampen.
Se till att området där du vill avlägsna hår är helt täckt. Låt krämen verka i en minut innan du ställer dig i duschen. Hårborttagningsmedlet kommer gradvis att sköljas av när det får kontakt med det rinnande vattnet. Se till att medlet är kvar på huden i ytterligare två minuter, men inte mer än totalt sex minuter från det att den applicerades. Skölj av huden grundligt under duschen efter användningen.

Utvärdering:
Det första jag möts av är doften, som luktar lite fränt – likt blonderingsmedel. Efter att ha kladdat in benen och väntat någon minut börjar det svida. Så efter 3 minuter blir jag tvungen att avlägsna medlet med hjälp av svampen som medföljer. Det är många hårstrån som fortfarande sitter där de sitter, som måste rakas bort efter användningen. Betyg 1 av 4

Pris: 79 kronor

KÖP

Nästa bild
Epilering KÖP

Epilering

Så gör du:
För optimala resultat ska du börja epilera efter att ha slappnat av i varmt vatten i fem minuter. Håll ditt ben och din epilator helt under vatten. Ditt hår kommer att resa sig under vatten, vilket gör det speciellt enkelt att greppa. Arbeta med epilatorn i en uppåtriktad rörelse, i motsatt riktning från hur håret växer. Om du behöver kan du också ändra epilatorns riktning för att försäkra dig om en ännu lenare yta.

Utvärdering:
Inget för den känsliga! Processen går till så att epilatorn rycker hårstrået från hårsäcken – vilket efter antal behandlingar ska minska hårväxten. De nya epilatorerna tål även vatten och har en inbyggd rakhyvel för de kortväxta håren som annars lätt missas. Ett tips är att kyla ner benen med iskallt vatten innan du kickar i gång tortyren, metoden är värst i början, innan du kommer i gång med tekniken. Med den inbyggda rakhyveln är det här en klockren produkt, minus smärtan.

Betyg 5 av 5

Pris: 392 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!