Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så fixar du släta och fina sommarben hemma

Nu när bikini, shorts och kjolar har åkt fram är det om man vill hög tid att fixa till benen, bikinilinjen och resten av kroppen. Vem drömmer inte om släta, solbrända ben? Vi listar 4 hårborttagningsmetoder. 

Foto: Pexels

Batteridriven rakhyvel KÖP

Batteridriven rakhyvel

Så gör du:

Batteridriven rakhyvel med mikro-pulser som ger en nära rakning, även när du rakar mothårs. Fem blad är placerade nära varandra för att minska trycket samt ge extra komfort. Remington Confidence Cordless Shaver har ett precisionsblad på baksidan av patronen som är perfekt vid ställen som är svåra att komma åt. Fungerar bra att använda i duschen!

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hemma-vaxning KÖP

Hemma-vaxning

Så gör du:

Gnid vaxremsan mellan händerna i ca 5 sekunder för att värma upp vaxet. Dra långsamt isär remsorna. Återanvänd varje remsa så länge den får ett bra grepp. Lägg en remsa på huden och stryk upprepade gånger över remsan i den riktning håret växer (från knä till vrist). Dra omedelbart och så snabbt du kan av remsan i motsatt riktning mot hårväxten. Ju snabbare, desto bättre! Håll huden utsträckt för att undvika att det gör ont. Dra inte av vaxremsan utåt, det bryter bara av hårstråna. Om du vaxar dig inför ett speciellt tillfälle, försök undvika att göra det kvällen innan för att undvika avslöjande rodnader.

Pris: 109 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Hårborttagningskräm - Veet KÖP

Hårborttagningskräm - Veet

Så gör du:

1. Applicera krämen direkt på huden med den välvda delen av spateln, fördela krämen i ett jämnt lager så att håret täcks helt. 2. Låt krämen verka på huden i 3 minuter, använd klocka för tidtagning. Pröva sedan försiktigt med spateln på ett litet område. Om håret lossnar lätt, tag bort resten av krämen med spateln. För lättillgänliga områden såsom benen och armarna, använd den breda sidan av spateln. För mer kurvade områden som bikinilinje, armhålor, knän och anklar, använd den smalare sidan. Om håret inte lossnar, låt krämen verka lite längre utan att överskrida maxtiden 3. Skölj huden noga med vatten efter användning och torka huden.

Pris: 89 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Epilering KÖP

Epilering

Så gör du:

För optimala resultat ska du börja epilera efter att ha slappnat av i varmt vatten i fem minuter. Håll ditt ben och din epilator helt under vatten. Ditt hår kommer att resa sig under vatten, vilket gör det speciellt enkelt att greppa. Arbeta med epilatorn i en uppåtriktad rörelse, i motsatt riktning från hur håret växer. Om du behöver kan du också ändra epilatorns riktning för att försäkra dig om en ännu lenare yta.

Pris: 391 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!