Skönhet

Så fixar du vinterhyn

Pga växlande temperaturer, torr luft och isande vindar under vintermånaderna utsätts vår hy för enorma påfrestningar. Deta skadar hyns naturliga skyddsbarriär vilket medför att den kan kännas torr och stram. Hur motverkar man då detta? Amaralis Kuhr har arbetat som hudterapeut runtom i världen i över 20 åroch idag driver hon sin praktik på Djursholm Träningscenter norr om Stockholm. Här ger hon sina bästa tips på hur man kan hjälpa hyn  under dessa månader.
– Så här års behöver hyn mycket fukt och det är därför bra att smörja in den lite extra. En fuktgivande kräm 3 ggr dagligen samt en fuktgivande mask var tredje dag hjälper till att motverka uttorkning. Gör en peeling en gång i veckan för att avlägsna gamla hudceller och undvik att hyn ser matt och glåmig ut, dessutom hjälper det fukten att tränga in i hyn ordentligt. En annan viktig sak många glömmer bort under bintern är vikten av SPF i hudvården, sorgligt eller ej, farliga UV strålar tränger igenom ändå.
– Det är viktigt att vårda kr0ppen inifrån och ut då hyns hälsa påverkas av mer än vår hudvårds-rutin, både kost och leverne har stor betydelse.
Saker man bör tänka på är att dricka mellan 2-3 liter vatten per dag och att undvika, alternativt trappa ner, på sockerrika produkter såsom juice, läsk, godis osv. Satsa istället på Omega 3, riklig mat, bl.a lax, makrill, linfröolja och valnötter.
– Två viktiga vitaminer för hyn är C-vitamin och A-vitamin.
C-vitamin som är en viktig antioxidant finns i bl.a nässlor, citrusfrukter, nypon och vinbär. Den hjälper till med kollagenproduktionen, som stärker hyn inifrån. A-vitamin är en riktig powervitamin som hjälper till vid cellbildning och jobbar för hyns kvalitet och elasticitet, då den är fettlöslig fungerar den utmärkt i hudkrämer för att motverka torrhet. Denna hittar du i bl.a ägg, spenat och morötter.
Av. Sara Grundén

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!