instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så hittar du rätt foundation – flytande, compact, stick eller cushion?

Av: Metro Mode

Det kan vara knepigare än man tror att hitta rätt foundation. Allt beror på din hud och vilket resultat du vill ha. Nedan guidar vi dig igenom de olika varianterna!

Foto: Pexels

Krämigt eller täckande, pudrigt, matt eller lystergivande? När det kommer till foundation handlar det om att hitta just det som passar din hud och dina behov. Nedan listar vi några olika varianter och vad de kan göra för dig!

Flytande foundation

Flytande foundation är den klassiska typen av foundation som har konsistens som en flytande kräm. Det passar dig som vill kunna variera hur täckande produkten ska vara och som helst applicerar din produkt med fingrarna. Den fungerar även att applicera med makeupsvamp eller pensel. Satsa på oljefria och matta varianter för dig som har fet eller kombinerad hy och lystergivande flytande för dig med torr och mogen hy.

Cushion foundation

Detta är en lätt, flytande foundation som appliceras med en mjuk svamp och stryks över huden. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha ett naturligt och mjukt resultat. Denna variant finns med både lystergivande och matt finish.

Stick foundation

Denna produkt påminner om ett stort läppstift och har ofta en hög täckningsgrad, och av den anledningen kan den riskera att ge ett tungt och lite kakigt resultat. Detta är en produkt som passar dig som vill kunna bygga på täckningsgraden och appliceras med beautyblender eller fingrar.

Compact foundation

Detta är en foundation som är fast eller krämig och den kommer i dosa. Den finns för alla hudtyper och går att bygga på där du önskar mer täckning. Den passar bra för dig som önskar en silkeslen hy, som gilliar smidiga förpackningar och appliceras enkelt med en foundationborste eller makeupsvamp.

Tips! BB Cream

Om du önskar ett naturligt resultat med en lätt och utjämnande färg är detta din framtida vän! BB cream är en lättapplicerad variant av färgad dagcreme.

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår