Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så lyckas du med Taylor Swifts klassiska röda läppar

Om det är någon sminkprodukt som Taylor Swift har blivit förknippad med så är det rött läppstift. Här är sminkprodukten som hjälper dig att plocka fram din inre popstjärna!

Foto: Shutterstock

Taylor Swift har bytt image och genre ett flertal gånger under sin karriär. En sak som stjärnan dock har behållit under årens lopp är sitt klassiska röda läppstift, en makeup-look som hon ständigt återkommer till.

Foto: Instagram @taylorswift

Började med rött läppstift 2009

Makeup-artisten Gucci Westman var den som först introducerade Swift för rött läppstift:

“Jag har inte jobbat med [Taylor Swift] på rätt länge men jag brukade jobba med henne, och jag minns att jag var den första att ge henne röda läppar”, berättar hon i en intervju med australiska Elle.

Westman berättar att hon valde looken inför en plåtning med magasinet Allure 2009 och att hon först fick be Swifts mamma om lov. Hon berättar också att artistens managers inte var helt nöjda med förslaget:

“Taylor använder inte rött”, sa de, varpå Westman svarade: “Taylor måste prova rött.”

Så återskapar du Swifts röda läppar

Sagt och gjort: idag är rött läppstift lika synonymt med Swift som medryckande poplåtar (samt, numera, Travis Kelce). Så, vilken produkt rekommenderas då för den som vill prova att återskapa Swifts klassiska röda läppar?

Ett säkert kort är Ruby Woo Retro Matte Lipstick från MAC Cosmetics. Detta läppstift har, precis som Swifts, en blåaktig ton och är dessutom väldigt likt den nyans hon brukar använda.

Som en bonus är läppstiftet extra hållbart och har en trendig matt finish – vad mer kan man begära?

Retro Matte Lipstick Ruby Woo - MAC Cosmetics KÖP

Retro Matte Lipstick Ruby Woo - MAC Cosmetics

Pris: 245 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!