Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Beroende på din hårtyp – så ofta ska du egentligen klippa dig

Att slå sig ner i frisörstolen kan kännas helt fantastiskt, få håret tvättat och bläddra i något härligt magasin. Fast hur ofta ska vi egentligen klippa oss? Är det 6-8 veckor som gäller? Vi har tagit reda på hur det ligger till.

Hairdresser and Sendi Skopljak in curly blond hair

Foto: Unsplash / Skopljak

Det finns ungefär två grupper av människor, de som klipper sig var åttonde vecka och de som kanske klipper sig en gång om året. Vem är det som göra rätt? Sanningen är den att det beror helt på vilken typ av hår du har. Det är din längd och hårkvalitét som avgör hur ofta du borde besöka frisören.

Källa: Byrdie.com

 

Friskt och långt hår

Friskt och långt hår

Tillhör du den här gruppen så har du tur. Du behöver bara klippa dig tre till fyra gånger per år. Helst ska du inte låta det gå mer än tre månader mellan klippningar, om du vill att håret ska hålla formen.

Foto: REX

Nästa bild
Kort och tydlig frisyr

Kort och tydlig frisyr

Har du en tydlig frisyr som måste vara på ett visst sätt så måste du klippa dig relativt ofta. Ungefär var tredje till var sjunde vecka, beroende på hur mycket ditt hår växer och vilken frisyr du har.

Foto: REX

Nästa bild
Torrt och skadat hår

Torrt och skadat hår

Den som har torrt och skadat hår måste också göra ganska regelbundna besök hos frisören. Vet du med dig att du bleker håret och ofta använder värmeverktyg så tillhör du den här kategorin. Då borde du klippa dig var åttonde vecka.

Foto: REX

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!