Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Metro Mode tipsar om hur du slipper torrt och skadat hår på vintern. Du behöver

Skönhet

Så räddar du ditt skadade hår med saker du har hemma

Så räddar du ditt skadade hår med saker du har hemma
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/01/yoghurt-har-kur-harkur-skadat-torrt-frissigt-inpackning-harinpackning.jpg

Yoghurt

Yoghurt är susen för att ge liv åt trött och slitet vinterhår. Blanda juicen från en halv citron med tre teskedar olivolja och 1-2 matskedar yoghurt (dubbla satsen om du har långt hår). Låt verka i håret i upp till två timmar, sen sköljer du och tvättar håret som vanligt.

Foto: All over press

https://metromode.se/files/2016/01/kokosolja-har-skadat-inpackning-.jpg

Kokosolja

Denna fantastiska olja är bra på så många olika sätt. Den gör underverk för din torra och nariga vinterhud och kan dessutom liva upp ditt slitna trassel. Massera in lite kokosolja i blött hår, sätt en duschmössa över håret och vira sedan in paketet med en handduk. Låt kuren verka i ungefär en timme. Tvätta sedan håret med ett skonsamt schampo. Ditt hår kommer bli som nytt igen. Upprepa en gång i veckan eller efter behov.

Foto: All over press

https://metromode.se/files/2016/01/blabar-skadat-har-torrt-frissigt-harinpackning-inpackning-hemmakur-diy-.jpg

Blåbär

Detta är en bra hårkur som återfuktar håret och ger det lyster igen. Blanda 3 matskedar blåbär med 2 dl naturell yoghurt och en avokado.  Rör ihop blandningen väl, så det blir en slät smet. Låt masken verka i 30 minuter. Skölj sedan håret i kallt vatten.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/01/banan-har-kur-harkur-skadat-torrt-frissigt-inpackning-harinpackning.jpg

Banan

En djupverkande mask som ger återfuktning på djupet. Mixa ihop en eller två bananer med 2 teskedar olivolja och två teskedar honung. Se till att mixa blandningen väl så att masken inte innehåller några bananklumpar. De kan vara svåra att tvätta ur. Massera in masken i håret och låt verka i ungefär en timme. Skölj och tvätta håret som vanligt.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/01/avokoado-har-kur-harkur-skadat-torrt-frissigt-inpackning-harinpackning.jpg

Avokado

Kan man få nog av avokado? Det är både gott och användbart. Avokado är till och med bra för håret. Blanda en avokado med ett ägg och det blir en riktig superbehandling för ditt hår. Låt blandningen verka i ditt hår i ungefär 20 minuter och skölj väl. Uppreda proceduren en gång i veckan om du har väldigt skadat hår. Annars så räcker det med en gång i månaden.

Foto: All over press

https://metromode.se/files/2016/01/agg-skadat-har-inpackning-harinpackning-.jpg

Ägg

Att ha i ägg i håret är ett riktigt gammalt husmorsknep. Blanda ihop 2 ägg, 3-4 teskedar yoghurt, 1 tesked olivolja och 1 tesked citronjuice.  När masken  blivit en jämn smet masserar du in den i håret. Sätt en duschmössa över håret och låt paketet verka i 45 minuter till en 1 timme. Skölj sedan väl och tvätta håret som vanligt.  Tänk på att när du använder ägg i inpackningar så ska du hålla dig borta från att använda värme. Värmen kan nämligen göra att äggulan koagulerar och blir svår att få bort.

Foto: REX

Metro Mode tipsar om hur du slipper torrt och skadat hår på vintern. Du behöver endast sånt du har i ditt kök.
Vinterkylan har slagit till på allvar. Nog för att det är härligt att sitta inne, dricka varm choklad och titta ut på snölandskapet men varken håret eller huden tycker att kylan är särskilt mysig. På vintern får håret ta mycket stryk, från både halsduken och den torra luften. Januari är dessutom den fattigaste månaden på året, då är det kanske inte läge att lägga ner flera hundralappar på en dunderkur. Vi har hittat sex hemmakurer som gör underverk med ditt hår. Säg farväl till torrt och slitet vinterhår!
Foto: All over press/REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson