Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Make up-artisten tipsar: Så rengör du dina sminkverktyg

“Smuts, damm och bakterier hindrar inte bara dina sminkverktyg att hålla sig i kvalitén, det kan vara en bidragande orsak till oren och obalanserad hud.”,  det säger Metro Modes fd bloggare Evelina Andersson. Här ger hon sina bästa tips på hur du rengör dina sminkverktyg och därmed även håller huden ren.

Foto: Evelina Andersson Metro Mode/Unsplash 

När rengjorde du dina sminkborstar och svampar senast?  Om du sköter om dina sminkverktyg rätt kan de hålla i många år och din hud kommer vara tacksam för att du applicerar din makeup med rena verktyg, skriver Evelina i ett blogginlägg. 

Hon tipsar även om att rengöra sina sminkverktyg ofta – varannan vecka kan vara ett bra riktmärke. 

“Många tänker att man är ren i ansiktet när man applicerar makeup, och tänker att borstarna inte blir så smutsiga…. Tänk dig hur din hudkräm ligger och gottar in sig dag efter dag mellan borststråna och sminkresterna- mysigt va?”, skriver Evelina.

Evelinas tips på hur du gör för att rengöra dina sminkverktyg

– Blöt borstarna försiktigt med ljummet vatten och rengör dem sedan med ett milt hårschampo eller en tvål särskilt avsedd för sminkborstar. Cirkulera med borsten i din handflata och tillsätt nytt vatten tills borsten känns ren.

– Krama försiktigt ut överflödigt vatten och låt borsten sedan torka liggandes platt på en handduk och lufttorka. Ställ inte borstarna med handtaget nedåt, dvs låta dem torka i t.ex ett glas! Detta gör att vattnet som är kvar i borstarna rinner ned i skaftet vilket kan resultera i att limmet som håller borststråna på plats, luckras upp och gör att din borste börjar tappa hår. 

Solid cleanser - Beauty Blender KÖP

Solid cleanser - Beauty Blender

En fast tvål parfymerad med lavendel som rengör sina beautyblenders och makeup-borstar snabbt och effektivt. Den milda formulan är tillverkad utav hållbara palmoljor, närande aloe och kokosolja för att mjukgöra dina redskap samtidigt som de rengör. Levereras tillsammans med en silikonmatta för att hjälpa till att få bukt med envisa fläckar. Fri från färgämnen. Perfekt när du är på språng!

Pris: 149 kronor.

(Rek pris: 209 kr)

Finns även hos Dozapotek!

KÖP

Nästa bild
Blendercleanser Solid Charcoa - Beauty Blender KÖP

Blendercleanser Solid Charcoa - Beauty Blender

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
Liquid Blendercleanser - Beauty Blender KÖP

Liquid Blendercleanser - Beauty Blender

Ge favoritsvampen ett bad med denna BlenderCleanser! Denna cleanser är speciellt utformad för att tvätta din Beauty Blender. Den tar bort tuffa fläckar så att den känns som ny. Demineraliserat vatten och naturligt havssalt med lavendeldoft ser till att din Beauty Blender och dina sminkborstar håller sig som nya.

Pris: 159 kronor.

(Rek pris: 219 kr)

KÖP

Nästa bild
Brush Cleanser - MAC KÖP

Brush Cleanser - MAC

Denna produkt rengör och vårdar borsthåren så att borstarna håller längre. Den är enkel att använda och är särskilt utformad för att förlänga livslängden hos högkvalitativa borstar. Brush Cleanser gör dina borstar väldoftande rena och minskar samtidigt torktiden.

Pris: 145 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blendercleanser Liquid Charcoal - Beautyblender KÖP

Blendercleanser Liquid Charcoal - Beautyblender

Den här flytande rengöringen med kol drar ut envis makeup (även sådan för långvarig användning), smuts och bakterier från blenders och borstar. Smutsavstötande kol i kombination med en superkoncentrerad blandning av hållbara palmoljor, näringsrik aloe vera och kokosolja hjälper till att lyfta bort smuts, sköljer rent och vårdar dina mest värdefulla sminkverktyg. Den här nya flytande kolversionen gör det enklare än någonsin att tvätta flera verktyg samtidigt.

Pris: 119 kronor.

(Rek pris: 149 kr)

KÖP

Nästa bild
Brush Cleaner - Idun Minerals KÖP

Brush Cleaner - Idun Minerals

En snabbtorkande borsterengöring som används för att hålla borstarna rena och fräscha mellan användningarna.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Botanical Brush Cleaner - Jane Iredale KÖP

Botanical Brush Cleaner - Jane Iredale

En snabbtorkande rengöringsvätska som kan användas till alla borstar och penslar. Innehåller extrakt av hamamelis och hassel för att samtidigt verka vårdande.

Tips: Spraya Botanical Brush Cleaner på en pappersservett och stryk med borsten du vill rengöra över den sprayade ytan.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brush Cleanser - Hickap KÖP

Brush Cleanser - Hickap

Håll dina favoritborstar rena och fräscha med vår super-effektiva rengöringsspray, speciellt framtagen för syntetiska borsthår. Den smidiga sprayen verkar bakteriedödande och djuprengörande. Den är enkel att använda och särskilt utvecklad för att förlänga livslängden hos veganska borstar med syntetiska hår. Borstarna håller längre, blir mer hygieniska och doftar gott.

Gör så här: Spraya på borsten, torka av med en bomullsrondell eller servett. Låt självtorka. Upprepa vid behov.

Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Makeup Brush Cleanser - Maria Åkerberg KÖP

Makeup Brush Cleanser - Maria Åkerberg

Makeup Brush Cleanser är en bakteriedödande spray som gör dina penslar rena och hygieniska, vilket ökar deras livslängd och säkerställer en felfri applicering av makeup. Sprayen är snabbtorkande och behöver inte sköljas av.

Kan användas till både äkta och syntethår.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Makeup Brush Cleanser - Clinique KÖP

Makeup Brush Cleanser - Clinique

Rengöringsspray som noggrant rengör makeupborstar och penslar. Sprayen tar bort makeuprester som är kvar och håller stråna rena och hygieniska. Rengör dina penslar och borstar en gång i månaden för att upprätthålla bästa möjliga hygien och hållbarhet.

Pris: 167 kronor.

KÖP

Nästa bild
Deep Cleaning Brush Shampoo - IsaDora KÖP

Deep Cleaning Brush Shampoo - IsaDora

Ett skonsamt shampoo som avlägsnar orenheter och bakterier från alla typer av sminkborstar. Vårt Deep-Cleaning Brush Shampoo är skonsamt mot borststrån, men rengör ändå så effektivt att även de mest envisa och djupt rotade makeupkrester, oljor, orenheter och bakterier försvinner. Schampoot är speciellt framtaget för att fungera effektivt på alla typer av borstar, till och med vår Makeup Blender Sponge.

Pris: 74 kronor.

(Rek pris: 99 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!