instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så tar du bäst hand om din hy under sommaren

Av: Metro Mode

Enligt en ny undersökning struntar många i solskydd när de lever i stadsmiljö. Solskydd är dock avgörande för din huds välmående. Nedan listar vi några bra tips inför sommaren och hur du bäst visar omsorg för din hy!

Foto: Instagram @allchloerose

När det gäller solskydd tenderar kvinnor att vara mer noggranna än män, och allra flitigast är kvinnor i åldersgruppen 20-49 år. För att solen ska kunna göra sitt bästa jobb, värma och fylla på med D-vitamin följer här tre handfasta tips att påminna dig själv om nu när solens strålar börjar titta fram.

Applicera solskydd innan du går ut

Genom att börja dagen med att smörja in kroppen med solskydd får huden tid att absorbera den skyddande krämen. Vänta inte tills huden blivit irriterad, då är skadan redan skedd och huden behöver tid att återhämta sig.

Var försiktig med hudvård som innehåller syror

Aktiva ämnen eller syror som exempelvis BHA och AHA exfolierar och påskyndar hudens förnyelseprocess. Det är en del av mångas hudvårdsrutin eftersom det ger ett fint resultat. Syror gör huden mer solkänslig och huden kan lätt brännas och få skador. Om du inte vill pausa användningen av syror på våren och sommaren, då solen är som starkast, är det väldigt viktigt att vara noga med solskydd i form av hög SPF (minst SPF 30) samt använda keps, hatt eller skärm för att skydda ansiktet. 

Tänk på hur du förvarar solkrämen

Titta på utgångsdatum för både oöppnad och öppnad förpackning. Hur länge de håller påverkas av när de har öppnats samt om de utsatts för höga temperaturer och direkt solljus.

Nedan listar vi våra spf favoriter för ansikte, kropp och läppar!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår