Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så tar du hand om torr hy under vinterhalvåret – 6 viktiga tips

Torr vinterluft leder till torr hy – det är ett som är säkert oavsett vilken hudtyp du har. Många frågar sig samtidigt hur aknebesvären kan bestå när hyn bli torrare? Och hur man ska kunna handskas med aknen utan att förstöra torr och känslig hy ännu mer? Vi har svaren!

Foto: Instagram @ginemargrethe

Att hitta ett sätt att ta hand om hyn under vinterhalvåret är svårt men inte omöjligt. Här är 6 superviktiga tips att börja med, och produkterna som hjälper dig på traven.

1. Lär dig vilken hudtyp du har

För vissa personer med annars väldigt fet hy kan den torra vinterluften innebära att aknen blir bättre medan det för andra istället resulterar i en torr och irriterad hy. Oavsett vilken hudtyp du har så kommer hyn att bli betydligt torrare under vinterhalvåret men det är fortfarande A och O att ta reda på hur just din hy reagerar för att du ska kunna behandla den rätt.

2. Se upp för anti-akne-produkter

Som de flesta säkert redan vet så kan anti-akneprodukter vara oerhört uttorkande i sig – därför är det ganska logiskt att man under torra vinterhalvåret inte behöver ösa på lika mycket. Om du har en produkt som torkar ut din hy och som du tycker fungerar bra så behöver du inte sluta helt, men försök att använda den varannan dag istället för varje dag under denna period.

3. Fortsätt att återfukta!

Du kanske upplever att det känns som om du kväver huden (och täpper till porerna) om du smörjer på en rik fuktighetskräm – men då känner du fel. Det är alltid viktigt att återfukta huden, och extra viktigt under vinterhalvåret!

– Leta särskilt efter ämnena jojoba och zink i dina hudvårdsprodukter. Jojoba hjälper hyn att kontrollera pormaskar, medan zink håller huden balanserad och förhindrar den från att överproducera olja, berättar dermatologen Elizabeth Tanzi för Teen Vouge.

4. Ge ditt ansikte mini-massage

Många tar på sina hudvårdsprodukter utan att egentligen tänka på HUR de gör det. En produkt vill man ju verkligen ska verka inne i huden och det är därför viktigt att du ser till att den får göra det. Genom att ge sig själv en mini-massage när man tar på en produkt ser du till att den kommer in hyn plus att du sätter igång det lymfatiska systemet, ett nätverk av kärl som leder till blodet. Ett trögt lymfatiskt system orsakar akne, finnar och tråkig, torr hud så detta vill du hålla igång väl!

5. Exfoliera varsamt

Om du får extra känslig hy under vintern (sveda och flammig) ska du exfoliera med en mjölksyrabaserad peeling. Om du endast blir torr i huden ska du satsa på en peeling med fruktsyra. Fråga en hudterapeut, i butiken eller på apoteket huruvida peelingen du tänk köpa innehåller dessa syror.

6. Använd ansiktsmask

En ansiktsmask kan ge huden en riktigt boost. Under vinterhalvåret när du ändå befinner dig mycket inomhus i myskläder är det perfekt tid för att använda ansiktsmasker. Investera i en riktigt bra ansiktsmask som innehåller viktiga ämnen och som rengör på djupet.

Hydra-Filler - Filorga KÖP

Hydra-Filler - Filorga

En skön fuktkräm som snabbt går in i huden och återfuktar den på djupet.

Pris: 575 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pro-Collagen Energising Marine Cleanser - Elemis KÖP

Pro-Collagen Energising Marine Cleanser - Elemis

En skön gelrengöring med magnesium, zink och koppar som rengör huden utan att torka ut den.

Pris: 589 kronor.

KÖP

Nästa bild
Effaclar Serum for Blemish-Prone Skin - La Roche-Posay KÖP

Effaclar Serum for Blemish-Prone Skin - La Roche-Posay

Superkoncentrerade serum är den perfekta behandlingen för oljig, blembenägen hy. Dess milda men klargörande formula hanterar en rad hudproblem och hjälper till att minska skavanker, fina linjer, rynkor och överflödig talgproduktion.

Pris: 288 kronor.

(Nedsatt 96 kr)

KÖP

Nästa bild
Pro-Collagen Cleansing Balm - Elemis KÖP

Pro-Collagen Cleansing Balm - Elemis

Denna kraftfulla rengöringsbalm löser upp make-up och dagliga orenheter. Ljuvlig fläder i kombination med ros, mimosa och padina pavonica rengör på djupet, ger näring och smidighet för en strålande hy. Rengör huden, vårda dina sinnen!

Passar alla, men särskilt mognare hud .

Pris: 615 kronor.

KÖP

Nästa bild
Face Nourishing Night Cream - ACO KÖP

Face Nourishing Night Cream - ACO

Nattkräm särskilt anpassad för torr hud.

Pris: 96 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydration Rescue 24h Replenishing Balm - Lumene KÖP

Hydration Rescue 24h Replenishing Balm - Lumene

Ansiktskräm med bland annat björksav och mandelolja som återfuktar på djupet.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Perfecting 2 % BHA Liquid - Paula's Choice KÖP

Skin Perfecting 2 % BHA Liquid - Paula's Choice

En riktig favorit hos många! Den här vårdande leave on-exfolieringen behandlar såväl akne som pormaskar.

Pris: 389 kronor.

KÖP

Nästa bild
AHA- och Jojoba-peeling - Maria Åkerberg KÖP

AHA- och Jojoba-peeling - Maria Åkerberg

Peeling med naturlig mjölksyra (AHA) och korn från jojoba.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!