Skönhet

15 saker din frisör stör sig på att du gör

Att gå till frisören kan vara alldeles, alldeles underbart, men det är inte säkert att frisören har samma njutningsfulla upplevelse. Frisörerna har nämligen delat med sig av vad de stör sig mest på när deras kunder gör till Buzzfeed – undvik de här 15 sakerna nästa gång så borde det vara lugnt!

Foto: Pexels/Unsplash

1. Säga “Klipp några centimeter och sen kan du eventuellt ta mer”

Ibland erbjuder sig frisören att klippa en viss längd som ni kommer överens om och säger att hen kan ta mer om du skulle vilja det. Då är det såklart inga problem – men om du ber frisören om samma sak så är det som att be om två hårklippningar till priset av en.

2. Ljuga om vad du gjort med håret

Ja, du kanske skäms för att du testat på att färga håret eller något annat hemma själv (vi vet, Corona-karantänen har haft den effekten) – men att ljuga om det för din frisör är att bädda för en färgmässig katastrof.

3. Dölja kemiska behandlingar

Obehandlat hår beter sig helt annorlunda än behandlat hår, så se till att berätta för din frisör om du har gjort något stort med håret, även om du känner dig dum och du vet att du inte borde provat det själv. Annars är nämligen risken att det smälter, blir helt fel färg eller något annat tråkigt.

4. Ha ögonen öppna när du får ditt hår tvättat

Passa på att njuta av stunden när du får ditt hår tvättat, och gör det helst med stängda ögon; annars blir det minst sagt lite stel stämning när frisören vet att du stirrar rakt upp i hens näsborrar.

 5. Tvinga ditt barn som hatar frisörbesök att få en avancerad och långdragen klippning

Om du vet med dig att ditt barn hatar att gå till frisören och inte kan sitta still; be inte frisören att fixa en avancerad frisyr som tar lång tid. Förklara istället situationen för dem och fråga vilken frisyr de rekommenderar som går fort att få till.

6. Flytta på huvudet bara för att frisören flyttar på sig

Om din frisör flyttar på sig så gör hen det av en anledning. Och det är i de allra flesta fallen inte en signal till dig att vrida på huvudet – då blir vinklarna fel. Om du förväntas vrida huvudet så blir du ombedd att göra just det.

7. Sitta med benen i kors

Om du sitter med benen i kors så blir hela din kropp och hållning lite sned – vilket kommer göra att även din frisyr blir sned.

8. Sluta sitta med benen i kors

Och om du ändå har suttit med benen i kors: sluta inte att göra det halvvägs in i klippningen. Det kommer nämligen leda till att hela frisyren blir (ännu mer) skev.

9. Ta med en inspirationsbild med ett helt annat utseende än du

Vi har alla gjort det här misstaget, men för att du ska bli nöjd med resultatet så är det viktigt att du har realistiska förväntningar. Om du har tunt, fint och rakt hår så gör du med andra ord bäst i att hitta en inspirationsbild på någon med liknande hårkvalitet – inte med tjockt svall med självfall.

10. Linda in det om du inte är nöjd

Om du ändå inte är nöjd med resultatet: var rak och ärlig. De flesta frisörer vill att du ska gå därifrån nöjd, så var trevlig och säg vad du menar.

11. Ha på dig en hoodie eller polotröja

Om du kan ta av dig den så är det ju lugnt, och om inte så riskerar du att den både blir blöt och full med hår.

12. Jämför dig med andra

Bara för att någon annan, mot förmodan, kunde gå från svart hår till platinablont på en sittning så betyder det 1. Att det sannolikt kan ha varit en peruk 2. Att du inte kan förvänta dig samma sak. Alla hår är olika och du bör lyssna på proffsen, alltså din frisör.

13. Tro att frisörstolen är ett biktbås

Bara för att du är hos frisören och ni kanske klickar så betyder det inte att du kan glömma bort vanligt hyfs och prata helt utan filter. För det första så är din frisör i sin yrkesroll och kan (eller vill) kanske inte berätta hela sin livshistoria eller alla sina åsikter för dig. Dessutom kan det finnas andra kunder i närheten, så kom ihåg att faktiskt bete dig som folk.

14. Förvänta dig att frisören ska ha svaren på alla dina problem

Många av oss blir mer pratsamma i en frisörstol, men på samma tema som punkten innan så är din frisör i första hand just en frisör, inte en psykolog. Ni kan ha ett trevligt samtal, men om du verkligen förväntar dig givande svar på precis alla dina frågor om livet så kanske du ska vända dig till en terapeut eller psykolog istället.

15. Fortsätta vela när du satt dig i frisörstolen

Vi vet, på en restaurang kan det vara lite svårt att bestämma sig för vad man ska beställa – men frisörbesöket har du sannolikt bokat i förväg och därmed haft tid på dig att bestämma dig för vilken look du är ute efter. Att sitta och vela när du väl är i frisörstolen är att slösa bort värdefull tid som din frisör kunde ha lagt på viktigare saker när det kommer till ditt hår.

Läs även:

11 saker du inte bör göra hos doktorn – enligt vårdpersonalen själva.

Detta stör sig flygpersonalen på – 8 saker du inte bör göra när du flyger!

Detta hatar kassapersonalen när du gör – 10 saker att undvika nästa gång du handlar!

Detta hatar personalen på McDonalds att du gör.

 

Källa: Buzzfeed. Gif:ar: Gpiphy.

Foto: Pexels/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!