instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Scalp care – vikten av en välmående hårbotten

Av: Metro Mode

På samma sätt som vi vårdar huden i ansiktet eller på kroppen behöver även hårbotten samma omsorg. Grunden till ett välmående och hälsosamt hår börjar med en balanserad hårbotten, något som blir extra viktigt under perioder med kallare och torrare klimat.

Foto: ACO

Eftersom hårbotten till mestadels och oftast är täckt av hår kan den lätt glömmas bort och inte tas om hand med samma entusiasm som exempelvis huden i vårt ansikte. Precis som rätt hudvård för ansiktet är viktig, är rätt hårvård för hårbotten precis lika viktig för ett välmående hår. En hårbotten i obalans kan inte enbart medföra torrhet och irritation utan även resultera i ett hår som upplevs som fett eller glanslöst.

Att hårbotten hamnar i obalans kan bero på flera olika faktorer, några av dessa kan vara för starka hårvårdsprodukter, skiftande hormonnivåer eller för varma temperaturer på vattnet när man duschar. En varm dusch kan vara svår att stå över under den kalla tiden på året, men möjligheten att använda ett schampo och balsam som vårdar hårbotten och håret finns kvar.

ACO:s hårvårdsserie är framtaken för olika hårtyper med vårdande egenskaper. Spana in produkterna nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår