Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Frisören: Därför ska du inte sova med knut på huvudet

Har du tänkt att ditt hår kanske skulle må bättre av att vara uppsatt i en knut på huvudet istället för att glida omkring på kudden under natten? Då är det dags att tänka om! Här svarar frisören på varför hon tycker att du absolut inte bör sova med en knut på huvudet.

Foto: Unsplash

Frisören och Metro Modes tidigare bloggare Elin Johansson fick en läsarfråga om vad hon tycker om att sova med knut på huvudet, och svarar att hon aldrig i hela sitt liv skulle sova med tofs, knut eller liknande.

– Man vill inte tvinga sina hårsäckar åt ett håll i 8 timmar, och vi utsöndrar även väldigt mycket värme från huvudet när vi sover. Man vill att hårbotten ska få andas och att hårsäckarna skall få växa i den riktning som är tänkt för oss människor.

Man vill ha så lite som stör eller kan störa hårets textur som möjligt, förklarar hon vidare. Elin brukar lägga upp håret på kudden så hon inte ligger på håret. Sedan är det självklart att man rör på sig i sömnen, men Elin lyckas alltid vakna med håret på ena sidan (kanske lägger hon till håret av ren vana när hon vänder på sig, gissar hon).

– Att ha en snodd kring våra oftast torra, sköra och färgbehandlade hår är som gjort för onödigt slitage. Har ni funderat någon gång på varför vi har kortare hårstrån mitt på huvudet? Eller varför topparna blir skörare och skörare fast du använder bra produkter? Oftast är det för att vi sover med uppsatt, knut eller liknande. Vi skaver så mycket på håret och då blir stråna tunnare och tunnare och går sedan av.

Tips! 
Smörj in topparna med olja varje kväll innan läggdags så kan oljan verka över natten och motverkar frissighet, torrhet och slitage!

Hårolja - Oribe KÖP

Hårolja - Oribe

Pris: 609 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårolja - Björn Axén KÖP

Hårolja - Björn Axén

Pris: 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårolja - REF KÖP

Hårolja - REF

Pris: 110 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!