Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Skönhetshacks du måste sluta med – och vad du kan göra istället

Citronjuice i ansiktet och tandkräm på finnar är bara två av de skönhetshack som används av många än idag, men som aldrig borde användas för ansiktet. Vi har listat 6 skönhetshack du borde sluta med idag, och självklart vad du kan använda istället!

Foto: Instagram @xomelissatovar

Tandkräm på finnar

Tandkräm har använts i åratal på finnar, för att det är uttorkande och syftet är att torka ut finnen. Tandkräm innehåller däremot menthol, vilket är irriterande för huden. Använd istället en dedikerad spot treatment. 

Citronjuice för att ljusa upp mörka prickar

Citronjuice ska användas i mat och bakning men inte i ansiktet eller på kroppen. Juicen innehåller vitamin c men den har en ph-balans på ungefär 2, vilket är alldeles för surt för hudens känsliga barriär. Det här kan lämna permanenta skador i ansiktet.

Ett serum som innehåller vitamin c är ett bättre alternativ. Det är värt investeringen.

Hårspray istället för setting spray 

Inget som inte är menat för ansiktet ska vara i ansiktet och speciellt inte hårspray. Ingredienserna i hårspray är knappt bra för håret, tänk då hur dåliga de är för ansiktet! Den känsliga huden i ansiktet blir både torr och irriterad av hårspray – använd istället en setting spray.  

Exfoliering med socker i ansiktet

De flesta har nog testat en sockerskrubb, något som används för exfoliering. Kroppens lite hårdare barriär kan klara av en sådan skrubb, men undvik en sockerskrubb i ansiktet. Kemiska exfolieringar är bättre för ansiktet, då de exfolierar utan att skada hudens barriär med hårda korn.

Hårspray på ögonbrynen

Vi har redan nämnt att hårspray inte är bra att ha i ansiktet och eftersom att ögonbrynen är så nära ögat så är det ännu viktigare att inte ha hårspray på ögonbrynen. Ha istället en bryngel, gärna med lite färg i så får du ögonbryn som håller hela dagen och som ser fylligare ut.

Kokosolja i ansiktet

Kokosolja har många bra egenskaper, men i ansiktet är oljan inte ideal. Den är känd för att täppa igen porer i ansiktet och det bättre alternativet är istället en fuktkräm. 

Nedan listar vi våra favoriter som du kan använda istället!

Clearcalm Non Drying Spot Treatment - REN KÖP

Clearcalm Non Drying Spot Treatment - REN

Denna skonsamma, icke-utorkande punktbehandling hjälper till att hålla huden klar och fri från blemmor och kontrollerar olja. Salicylsyra hjälper till med naturlig förnyelse av huden för att minska fläckstorleken och hålla en klar hud, medan Maritime Pine and Thyme Complex hjälper huden att lugna sig och hjälpa till att återhämta sig.

Pris: 161 kronor.

(Rek pris: 215 kr)

KÖP

Nästa bild
Rapid Relief Spot Treatment - Murad KÖP

Rapid Relief Spot Treatment - Murad

Rapid Relief Spot Treatment innehåller en formula med maximal styrka som minskar blemmor och rodnad. Salicylsyra exfolierar för att rensa porer och mjukgöra huden. Inspirerat av tall- och timjansextrakt, bekämpar ett patenterat komplex irriterande ämnen samtidigt som hudens sunda balans bevaras. Minskar utbrott och rodnad inom 4 timmar.

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Fresh Hydration Night Treatment - L300 KÖP

Fresh Hydration Night Treatment - L300

Förvandlar glåmig och torr hud till en mjuk med lyster. Jämnar ut hudtonen och reducerar synliga porer. Innehåller hudens egna fuktbindande ämnen karbamid och mjölksyra som hjälper huden att bibehålla dess rätta fuktbalans.

Pris: 139 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Intensive Moisture Balance - Dermalogica KÖP

Intensive Moisture Balance - Dermalogica

BioReplenish Complex: Stärker och återställer hudens skyddande barriärlipider.

Prebiotiskt algextrakt (Chlorella Vulgaris): Återställer och balanserar hudens naturliga mikroflora genom att främja de goda hudbakterierna (S. epidermidis) samt reducera de skadliga bakteriernas aktivitet (S. aureus).

Hyaluronsyra tillsammans med röd solhatt, tigerört och aloe vera: Förseglar fukt för att förbättra hudens barriärfunktion samt reducerar intrycket av fina linjer.

Pris: 379 kronor.

(Rek pris: 515 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Dipbrow Gel - Anastasia Beverly Hills KÖP

Dipbrow Gel - Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Gel finns 11 nyanser och är en högpigmenterad Brow Gel med en långvarig, vattenfast formula för att skapa mer detaljerade och definierade bryn. Dipbrow Gel är precis som dipbrow pomade, men istället i en gelform, som ger full täckning med rika pigment.

Pris: 229 kronor.

(Rek pris: 270 kr)

KÖP

Nästa bild
Brow Now Stay-in-Place Brow Gel Clear - Estee Lauder KÖP

Brow Now Stay-in-Place Brow Gel Clear - Estee Lauder

Skulptera, formge och definiera dina bryn med detta innovativa 3-i-1 verktyg. I den ena ändan finns det en unik, trekantad spetspenna för att fylla i brynen och skapa konturer till brynet med ett tunt eller bredare streck.

Pris: 218 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pore Refining Scrub - Medik8 KÖP

Pore Refining Scrub - Medik8

Dubbelverkande peeling med fina jojobakorn i kombination med mandelsyra och salicylsyra. Perfekt för fetare hudtyp eller blandhy. Reglerar talgproduktionen, exfolierar, antiinflammatorisk, fuktgivande

Pris: 419 kronor.

(Rek pris: 445 kr)

KÖP

Nästa bild
Scrub & Peel - Filorga KÖP

Scrub & Peel - Filorga

Dubbelt exfolierande kroppskrubb för en ”ny hud”-effekt! En effektiv 2-i-1-skrubb för kroppen med dubbel exfoliering som arbetar både mekaniskt och kemiskt för en omedelbart närande och återfuktande effekt.

Pris: 236 kronor.

(Rek pris: 295 kr)

KÖP

Nästa bild
Prep + Prime Fix + - MAC KÖP

Prep + Prime Fix + - MAC

Fix+ ansiktsspray och primer från MAC Cosmetics är dermatologiskt och oftalmologiskt testad och passar därför till olika hudtyper. Fuktgivande. Hjälper till att fixera makeupen så den sitter bättre upp till 12 timmar.

Pris: 220 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Dewy Finish Makeup Setting Spray - NYX Proffesional Makeup KÖP

Dewy Finish Makeup Setting Spray - NYX Proffesional Makeup

Lätt makeup-fixeringsspray för fixering av smink i ansiktet, med slät och lätt finish – transparent formel, lämplig för alla hudtoner och hudtyper. Bär sprejen med hjälp av spraypumpen efter makeup.

Pris: 119 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Truth Banana Bright Vitamin C Serum - Ole Henriksen KÖP

Truth Banana Bright Vitamin C Serum - Ole Henriksen

Truth Banana Bright Vitamin C Serum, ett effektivt åldersmotverkande serum med 15% C-vitamin och bananpuderpigment som omdelbart ger en multidimensionell lyster, minimera vidgade porer och en synligt fastare hud. Med inslag av C vitamin reduceras pigmenteringar, hudtonen jämnas ut och huden får ny lyster.

Pris: 865 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
C 15 Super Booster - Paula's Choice KÖP

C 15 Super Booster - Paula's Choice

C15 Super Booster är ett innovativt koncentrat som jämnar ut hudtonen, ökar fastheten samt ger mängder av lyster till alla hudtyper. Antioxidantmixen av 15% C-vitamin tillsammans med E-vitamin och ferulic acid (ferulinsyra) bildar ett kraftfullt försvar på huden mot fria radikaler som åldrar huden i förtid.

Pris: 639 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!