Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Skönhetsredaktören: Här är de vanligaste beauty-misstagen

Bloggaren och skönhetsinfluencern Susanne Barnekow är en mästare på skönhet! Hon har delat med sig av de vanligaste smink-misstagen folk gör – gör du någon av dessa?

Foto: Unsplash/Pexels

Susanne Barnekow listar de vanligaste misstagen i beauty-väg och hon menar att ett av de största fokusen i beautyvärlden idag ligger i att skapa en perfekt hud. Hon påminner om att ingen hud är perfekt.

– Jag tycker att man hellre bör tala i termen ”en hälsosam hud”, för när huden mår bra är den oftast som allra vackrast! Alla har sina små skavanker och hudens hälsa ändras ju från dag till dag. Så börja med att vara snäll mot både dig själv och din hud!

1. Att lägga sig på kvällen utan att ha rengjort huden och tvättat av sin makeup.
2. Att man använder fel produkter till sin hudtyp.
3. Under- och framför allt överexfoliering.
4. Att man hoppar över solskyddet.
5. Att man inte byter kuddfodral eller tvättar sina borstar och handdukar tillräckligt ofta. Här ingår även att peta sig i ansiktet med smutsiga fingrar! 
6. Att man stressar för mycket och/eller äter dålig kost. 

1.1. När du lägger dig i sängen med makeup och smuts från dagen så för du inte bara över bakterier och smuts till din huvudkudde utan du låter inte din hud vila från alla avgaser, smuts och bakterier som den samlat på sig under dagens lopp. Man förhindrar därmed den naturliga förnyelse- och reparationsprocess som pågår under natten när man sover. Om det blir en vana resulterar det alltså i en sämre hudkvalitet.

2.2. När du använder fel produkter till din hudtyp kan du orsaka ovälkomna reaktioner i huden. En vanlig missuppfattning vid feta hudtyper är till exempel att man vill torka ut men reaktionen i huden blir istället att producera mer talg vilket resulterar i mer orenheter. Det kan helt enkelt bli helt galet med fel produkter! Så se till att kolla upp vilken hudtyp du har.

3.3. Att inte exfoliera ordentligt kan leda till att döda hudceller lägger sig på huden och skapar orenheter och gör huden matt och tråkig – plus att dina hudvårdsprodukter inte når ned i huden där de ska göra sitt jobb. Om du istället överexfolierar skalar du bort hudens naturliga skydd och blottar den för externa påfrestningar och du kan få väldigt otrevliga hudreaktioner. Så var försiktig och känn efter vad din hud klarar av.

4.4. Om jag personligen skulle investera i endast en hudvårdsprodukt skulle det vara ett solskydd med vårdande egenskaper. Solen är en av de absolut största bovarna till att huden åldras i förtid och den skapar också inflammationer i huden.

5.5. Det här kanske säger sig självt men smutsiga saker samlar bakterier som du inte vill föra över till din hud, det kan orsaka inflammationer som i sin tur ger utslag och finnar. Personligen byter jag kuddfodral minst en gång i veckan och ansiktshandduk(jag använder små) ungefär 2-3 gånger i veckan. Mina fingrar nuddar aldrig mitt ansikte om dom inte är alldeles nytvättade!

6.6. Det här kan ju vara en svår punkt att justera men den är otroligt viktig. Din hud är kroppens största organ och givetvis påverkas även den när insidan inte är i balans. Försök lyssna till din kropp och vad den mår bra av så kommer huden till slut att hänga med.

Läs även:

21 grymma ansiktsrengöringar och cleansers för olika hudtyper.

Skydda ansiktet mot solens strålar – vi listar 15 bra dagkrämer med SPF.

Foto: Unsplash/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!