Skönhet

Skönhetstrenderna vi lämnar i 2022

Från komplexa hudvårdsrutiner till hård contouring och soap brows – här är trenderna som vi kommer se mindre och mindre av under 2022.

Foto: Instagram @kimkardashian / @haileybieber

Skönhetstrender kommer och går, oavsett hur populära de har varit under en viss period. Detta gäller även nedanstående trender, som vi lämnar bakom oss under 2022.

Soap Brows

Soap Brows

Soap brows – ögonbryn som borstas uppåt och hålls på plats med hjälp av tvål – lämnar nu plats åt en något mindre uppseendeväckande ögonbrynstrend.

I år nöjer vi oss med att endast borsta håren närmast näsroten uppåt. Den yttre delen av brynet (tänk två tredjedelar) stylar vi så att de gradvis följer brynets naturliga form. Detta ger brynet ett lyft utan att tillföra den dramatiska look som soap brows gör. Använd en transparent ögonbrynsgel för stylingen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Maximalist hudvårdrutin

Maximalist hudvårdrutin

Dyrt, krångligt och tidsödande – hudvårdsrutiner med massor av produkter och steg är på väg ut. På väg in är istället “skinimalism”: en minimalistisk inställning till hudvård.

Vilka produkter ska man då behålla? Vårt tips är att investera i en bra ansiktsrengöring, ett serum som tacklar just din huds behov, samt solskydd och en återfuktande nattkräm.

Foto: Pexels

Nästa bild
Maximalist highlighter

Maximalist highlighter

Under senare år har highlightern varit en av de mest älskade produkterna i våra sminkväskor. Vi kommer fortfarande att använda highlighter, men på ett mer subtilt sätt som ger ett mjukare intryck.

Foto: Instagram @haileybieber

Nästa bild
Wet Hair look

Wet Hair look

2022 är den naturliga texturens år, så en wet hair look – att med hjälp av produkter skapa en frisyr som ser ut som om håret är konstant vått – är inte lika hett som tidigare.

Foto: Instagram @zendaya

Nästa bild
Multifärgade naglar

Multifärgade naglar

Multifärgade naglar är på väg ut men detta innebär inte att vi inte kommer se några intressanta manikyrer under den närmsta framtiden. Enligt PureWow har Pinterest sett ett uppsving av sökningar på manikyrer med bland annat galax- och ökenmotiv. Spännande!

Foto: Instagram @peachinails

Nästa bild
Hård contour

Hård contour

Istället för att försöka skulptera fram den “perfekta” ansiktsformen med hjälp av contouring så omfamnar vi våra naturliga utseenden i år genom att låta våra fräknar synas, strunta i contouring av näsan och styla våra ögonbryn mer naturligt.

Foto: Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!