METRO MODE + Ellen

Skonsam intimvård för underlivet – här är tipsen

Vi lägger ansiktsmasker, hårinpackningar och köper dyra ansiktskrämer, men när tog du hand om fiffi senast? Klåda, sveda och illaluktande flytningar är vanliga besvär och något som de allra flesta kvinnor upplever någon gång i livet. Här är tipsen för hur du håller fiffi välmående genom hela livet.  

Visste du att våra fantastiska underliv i princip rengör sig själva? Men ibland kan du behöva hjälpa fiffi lite på traven. Nya hygienvanor, antibiotikabehandlingar, preventivmedel, träningsformer som spinning och ändrade sexvanor är några faktorer som kan påfresta underlivet. Tvättar du dessutom ditt underliv för mycket är risken också stor att du tvättar bort de naturliga mjölksyrabakterierna och pH-värdet kan då stiga. Det kan resultera i en rad underlivsproblem som svampinfektioner och bakteriell vaginos.

I ett friskt underliv finns mer än 100 miljoner mjölksyrebakterier. Dessa bakterier hjälper till att hålla pH-värdet (surhetsgraden) i slidan lågt. Det låga pH-värdet fungerar som ett infektionsskydd eftersom det andra bakterier sällan överlever i den sura miljön. Utan detta skydd kan sjukdomsframkallande bakterier lätt infektera och skada livmodern. För att hålla fiffi frisk gäller det alltså att hjälpa till att hålla pH-värdet lågt. Genom att tillföra probiotika (mjölksyrebakterier) kan du förebygga underlivsproblem.

2003 var Ellen först ut i världen med att lansera tamponger med probiotika. Sedan det har Ellen lanserat flera produkter som innehåller probiotika och som hjälper dig att hålla en balanserad pH-nivå i underlivet. Priobiotiska tamponger fungerar precis som en vanlig tampong, men innehåller en blandning av mjölksyrebakterier som finns naturligt i kvinnors underliv.

Har du återkommande problem med irritation och infektion i underliv kan du även behöva ett extra skydd när du badar i havsvatten eller i vatten med klor som annars kan störa den naturliga bakteriefloran. Ellens sporttampong har en skyddsbarriär som förhindrar att vatten kommer in tack vare en hydrofobisk barriär.

Om du upplever att fiffi lätt blir torr och känslig så ska du prova Ellens probiotisk intimcréme. Den är framtagen för att skydda och smörja den känsliga huden och slemhinnorna i det yttre intimområdet då den mjukgör och vårdar med fetter från bland annat kokosolja. Eftersom den även innehåller probiotika hjälper den även till att hålla en god bakterieflora och återställa pH-balansen.

Ellen har även varumärket LN som erbjuder skonsamma intimprodukter för optimal intimhälsa.

Läs mer om Ellens produkter här.

Probiotisk tampong – normal

Probiotisk tampong – normal

Ellens probiotiska tamponger tillför mjölksyrabakterier från tre olika patenterade stammar. När tampongen blir fuktig transporteras bakterierna ut i slidan där de hjälper till att upprätthålla en bra bakteriekultur och rätt pH-nivå. Finns även i storlekarna mini och super.

Pris: 71 kronor.

Nästa bild
pH-kontroll

pH-kontroll

Med Ellen pH-kontroll kan du lätt kontrollera ditt pH-värde för att se om du behöver använda Ellens probiotiska tamponger eller intimcrème.

Pris: 95 kronor.

Nästa bild
Intimcréme

Intimcréme

Ellens probiotiska intimcrème hjälper dig att snabbt återställa hudens och slemhinnans smidighet och motståndskraft. Den tillför mjölksyrabakterier som är nödvändiga för en normal bakterieflora och en skyddsfilm som bevarar slemhinnornas naturliga smidighet.

Pris: 79 kronor.

Nästa bild
Cleansing foam

Cleansing foam

LN Intimate Cleansing Foam innehåller bara naturliga och miljövänliga ingredienser som är milda mot hud och slemhinnor. Salviaolja och mjölksyra återfuktar och bidrar till rätt pH-balans i underlivet. Tvätten är helt fri från parabener och parfym. Den ger dig en fräsch, ren och mjuk känsla efter duschen.

Pris: 86 kronor.

Nästa bild
Intimdeo

Intimdeo

Det är helt normalt att svettas i området kring underlivet då det även finns svettkörtlar i ljumskarna. Dålig lukt behöver därför inte bero på någon infektion eller obalans i underlivet. Ellen Intimdeo innehåller olja från salvia som motverkar svettlukt och verkar anti-inflammatoriskt. Ellen intimdeo är dermatologiskt testad och säker att använda på huden i intimområdet.

Pris: 74 kronor.

Nästa bild
Sport tampong

Sport tampong

Ellens sporttampong skyddar mot förorenat vatten och klor som kan störa den naturliga bakteriebalansen och torka ut slemhinnan. Sätt in Ellens sporttampong innan bad eller simning och ta ut den när du är klar. Om du har mens byter du helt enkelt till Ellens vanliga probiotiska tampong eller en annan vanlig tampong.

Pris: 46 kronor.

Nästa bild
After shave & wax gel

After shave & wax gel

LN After Shave & Wax Gel innehåller magnoliaextrakt och allantoin som återfuktar och minskar irritation och röda prickar som annars är ett vanligt problem efter rakning och vaxning. Den innehåller bara skonsamma ingredienser som verkar lugnande och vårdande samtidigt som den hjälper huden att bevara sin elasticitet

Pris: 109 kronor.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!