instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Skonsam intimvård för underlivet – här är tipsen

METRO MODE +
Av: Metro Mode

Vi lägger ansiktsmasker, hårinpackningar och köper dyra ansiktskrämer, men när tog du hand om fiffi senast? Klåda, sveda och illaluktande flytningar är vanliga besvär och något som de allra flesta kvinnor upplever någon gång i livet. Här är tipsen för hur du håller fiffi välmående genom hela livet.  

Visste du att våra fantastiska underliv i princip rengör sig själva? Men ibland kan du behöva hjälpa fiffi lite på traven. Nya hygienvanor, antibiotikabehandlingar, preventivmedel, träningsformer som spinning och ändrade sexvanor är några faktorer som kan påfresta underlivet. Tvättar du dessutom ditt underliv för mycket är risken också stor att du tvättar bort de naturliga mjölksyrabakterierna och pH-värdet kan då stiga. Det kan resultera i en rad underlivsproblem som svampinfektioner och bakteriell vaginos.

I ett friskt underliv finns mer än 100 miljoner mjölksyrebakterier. Dessa bakterier hjälper till att hålla pH-värdet (surhetsgraden) i slidan lågt. Det låga pH-värdet fungerar som ett infektionsskydd eftersom det andra bakterier sällan överlever i den sura miljön. Utan detta skydd kan sjukdomsframkallande bakterier lätt infektera och skada livmodern. För att hålla fiffi frisk gäller det alltså att hjälpa till att hålla pH-värdet lågt. Genom att tillföra probiotika (mjölksyrebakterier) kan du förebygga underlivsproblem.

2003 var Ellen först ut i världen med att lansera tamponger med probiotika. Sedan det har Ellen lanserat flera produkter som innehåller probiotika och som hjälper dig att hålla en balanserad pH-nivå i underlivet. Priobiotiska tamponger fungerar precis som en vanlig tampong, men innehåller en blandning av mjölksyrebakterier som finns naturligt i kvinnors underliv.

Har du återkommande problem med irritation och infektion i underliv kan du även behöva ett extra skydd när du badar i havsvatten eller i vatten med klor som annars kan störa den naturliga bakteriefloran. Ellens sporttampong har en skyddsbarriär som förhindrar att vatten kommer in tack vare en hydrofobisk barriär.

Om du upplever att fiffi lätt blir torr och känslig så ska du prova Ellens probiotisk intimcréme. Den är framtagen för att skydda och smörja den känsliga huden och slemhinnorna i det yttre intimområdet då den mjukgör och vårdar med fetter från bland annat kokosolja. Eftersom den även innehåller probiotika hjälper den även till att hålla en god bakterieflora och återställa pH-balansen.

Ellen har även varumärket LN som erbjuder skonsamma intimprodukter för optimal intimhälsa.

Läs mer om Ellens produkter här.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår