Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Skydda dig mot solens starka strålar – här är sommarens solsäkra guide!

Sommaren är här och vi tänker unna oss lata och sköna dagar i solen. Men glöm inte bort att skydda dig och din hud från solens strålar!

Foto: Unsplash

Sommar och sol, svett och fukt. När solen lyser är det ett måste att smörja in sig med solkräm för att skydda huden. Ett annat tips (som till skillnad från solskyddet inte är ett måste) är att måla fransarna med en vattenfast mascara. Hur härligt är det inte att ta ett svalkande dopp och slippa tänka på att sminket rinner längs kinden? Nedan hittar du guiden som räddar dig genom sommarens varma och härliga dagar!

Solens olika strålar

Har du koll på solens olika strålar? Det finns tre olika typer: UVC, UVB och UVA. UVC-strålarna behöver du inte tänka på, eftersom de stoppas av jordens ozonlager. UVB- och UVA-strålarna bör du dock skydda dig mot. Det är UVB-strålarna som ger färg när du är ute i solen och det är också dessa strålar som kan ge brännskador, allergiska reaktioner och hudcancer.

UVA-strålarna utsätts vi för varje dag – året om, och dessa tränger även igenom molnen. Till skillnad från UVB-strålarna ger inte någon färg, men påverkar huden i form av bland annat linjer, rynkor och pigmentförändringar. Dessa strålar utgör 95 procent av den ultravioletta strålningen (UVB-strålarna utgör fem procent) och är närvarande året runt och skiner genom molnen.

Vad är SPF?

SPF (Sun Protection Factor) är säkert ett ord som du redan bekantat dig med. Solkräm med SPF kan delas in i fyra olika kategorier: lågt, medelhögt, högt eller mycket högt skydd. När du applicerar solkräm så skyddar du huden mot solens UV-strålar.

Så här applicerar du solkrämen bäst

Det ultimata är att ha applicerat solkrämen redan innan du går ut i solen. Smörj in dig med ett tjockt lager – en riktlinje är att det behövs cirka en full hand för att smörja hela kroppen. Om du svettas mycket eller har badat är det bra att smörja in ytterligare en omgång. Försök att smörja in dig varannan eller var tredje timme för att skydda huden på bästa sätt.

Anpassad solkräm för ansiktet

Förmodligen använder du en ansiktskräm till ansiktet och en kroppskräm till kroppen. Samma sak gäller när det kommer till solkräm. Eftersom ansiktet har en tunnare hud, är ansiktet särskilt utsatt när du exponerar dig för solens strålar. Glöm heller inte bort att smörja in öronen.

After sun

Du kanske har märkt att din hud kan kännas varm och torr efter några timmar i solen? Då kan en after sun vara värt att investera i. Den fungerar som en kroppskräm som du smörjer in dig med. After Sun ger en skön svalkande effekt, återfuktar på djupet och kan minska rodnaden. Vissa kan till och med förlänga brännan!

Solkräm för ansiktet – Clarins KÖP

Solkräm för ansiktet – Clarins

Spf 50 +

Pris: 222 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Solskyddsmousse – Evy KÖP

Solskyddsmousse – Evy

Spf 30

Pris: 219 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
After sun – Dior KÖP

After sun – Dior

Återfuktar och förlänger brännan upp till en månad

Pris: 380 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Solstick för känsliga områden – Vichy KÖP

Solstick för känsliga områden – Vichy

Spf 50 för känsliga områden så som näsa, öron och kindben.

Pris: 149 kronor

Köp här.

 

KÖP

Nästa bild
Vattenfast mascara – Too Faced KÖP

Vattenfast mascara – Too Faced

Pris: 320 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Vattenfast mascara – Loreal KÖP

Vattenfast mascara – Loreal

Pris: 139 kronor (nedsatt från 175 kronor).

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Vattenfast mascara – Lancome KÖP

Vattenfast mascara – Lancome

Pris: 330 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!