Skönhet

Slut på värmeskydd? Här är husmorsknepet som räddar ditt hår

Att platta håret utan värmeskydd är inte att rekommendera – så vad gör man när man har slut på värmeskydd och behöver styla håret? Svaret kan finnas i ditt köksskåp!

Foto: Instagram @mariaaiellohair

Att skydda håret mot värme är förmodligen det viktigaste vi kan göra för att bibehålla hårets hälsa och utseende.

Värmeskydd formar nämligen ett skyddande lager på hårstrånas yta, vilket kraftigt minskar skadan som höga temperaturer kan göra på ditt hår. Dessutom kan värmeskydd besegla hårets naturliga fukt och släta ut ytan, vilket ger ökad glans.

Men vad gör man om man har fått slut på värmeskydd där hemma och behöver platta håret? Frisören och influencern Maria Aiello har ett knep för dig som inte hinner springa ut och köpa värmeskydd innan du stylar håret med plattång: bakplåtspapper!

Så gör du

I en video som i skrivande stund har 1,5 miljoner visningar demonstrerar Aiello det smarta knepet. Hon river av en bit bakplåtspapper, viker det på längden och placerar det runt hårslingan som hon vill styla. Därefter plattar hon håret som är omslutet av bakplåtspappret – och resultatet blir slätt och snyggt.

Spana in Aiellos video här nedan!

@mariaaiellohair #hairhack #hairhacksandtips #heatless #heatlesshairstyles #hairtrends #strighthair #heatlesshair #hairhacks101 #summerhair #trendinghair #hairtrends2022 ♬ No Idea – Don Toliver

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!