Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Stjärnfrisören Therese Frieberg om de snyggaste och trendigaste frisyrerna för våren 2016

Therese Frieberg är hårstylisten som har stenkoll på frisyrer och trender efter tio år i branschen. Hon har arbetat med stora tv-produktioner som Idol, Top Model, Melodifestivalen med flera. Dessutom har hon en rad kända popstjärnor, modeller och tv-profiler som ständigt återkommer till hennes klippstol på Östermalm i Stockholm. Så om det är någon som vet hur vi ska se ut i svallet våren 2016 är det hon.
 
Vårens trendigaste och snyggaste frisyrer 2016
1. Fake it til you make it
– Förra årets hetaste look var helt klart loben. Många inspireras och ville ha looken över en kväll utan att klippa av sig håret. Med hjälp av lite styling går det att fixa. Kolla bara på supermodellen Gigi Hadid. Hon dök upp med en lob på röda mattan och hennes ”nya frisyr” stal showen totalt. Efter några dagar avslöjade hennes hårstylist att det var fake. Gigi hade inte klippt sig, hennes frisör hade stylat håret till en lob. Ett perfekt knep för alla som vill ha kort hår över en kväll.
 
Vårens trendigaste och snyggaste frisyrer 2016
2. Metallic hair, hårfärgen som gäller 2016
– Glöm mjuka chokladbruna toner, champagne-blont eller sandbeige nyans. Under 2016 ska färgerna vara metalliska.
 
Vårens trendigaste och snyggaste frisyrer 2016
3. Slarvig knut
– Vi har sett många olika varianter på “messy knot” under 2015. Sångerskan Miriam Bryants “messy half up top knot” inspirerar många och kommer fortsätta göra det under 2016. Var du än väljer att ha din knut så ska den vara slarvig och det får gärna sticka ut hår lite här och där. Den ska inte vara så perfekt helt enkelt.
 
Vårens trendigaste och snyggaste frisyrer 2016
4. Blow out-föning på salong
– En riktigt bra föning blir aldrig omodern. Det blir allt vanligare att gå till frisören för att få håret fönat. Be din stylist att föna lockar och ni får en look som med hjälp av lite torrschampo håller i nästan en vecka.
 
Foto: REX och privata bilder från Filippa Salomonsson blogg.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!