Skönhet

Sola med smink – det här händer med ditt ansikte

Det råder delade meningar om vad det innebär att sola med smink. Är det farligt? Dåligt för huden eller kanske till och med bra? Vi har svaret!

Foto: Unsplash

Det är många som struntar i att tvätta bort sminket innan de lägger sig på stranden och tankar d-vitamin. Vissa menar att smink kan fungera som ett skyddande lager för huden medan andra menar tvärtom, att det täpper till porer och kan skada. Men hur ligger det till egentligen?

Fläckig och ojämn bränna

Smink är sällan skadligt för huden, och det kan absolut inte bränna fast. Att använda heltäckande smink har dock sina nackedelar, både när det kommer till bränna och huden. Foundation och puder hindrar nämligen UV-strålar att nå huden samtidigt som sminket kan smälta av värmen från solen. Det kan leda till en fläckig och ojämn solbränna. Värmen kan även få bakterier att gro, något som ökar risken för akne och oren hy.

Den bästa typen av smink att sola med är dock mineralpuder som innehåller naturlig SPF. Mineralpuder låter nämligen huden andas, det är dock viktigt att komma ihåg solskyddsfaktor under sminket oavsett. Desto högre faktor desto bättre!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!