Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Strawberry legs – vad är det och så blir du av med det

Strawberry legs är något som drabbar huden på benen och ser ut som små mörka prickar. Det har fått sitt namn eftersom det påminner lite om prickarna på en jordgubbe. Vi berättar hur du ska göra för att bli av med det!

Foto: TikTok @bodyblendz

Strawberry legs kan uppstå av en rad olika orsaker. Det kan handla om förstorade eller igentäppta porer, döda hudceller, olja, bakterier, torr hud, små utslag och knottror eller en inflammation i hårsäcken.

Så gör du för att bli av med “jordgubbshud”

För att bli av med de svarta små pickarna på benen kan du testa att exfoliera huden regelbundet, och på så vis bli av med smuts och döda hudceller. Det är viktigt att du byter rakblad ofta om du rakar benen, och att du använder raklödder och lugnar huden med exempelvis aloe vera efteråt. Återfukta även huden dagligen, gärna med en bodylotion med syra i, för att huden ska bli mindre torr.

Om du fortsätter ha samma problem efter rakning kan du testa en epilator eller att vaxa benen istället. Nedan har vi listat några produkter som hjälper dig en bra bit på vägen!

Källa: Lyko

Fresh Coconut Shaving Foam - DeoDoc KÖP

Fresh Coconut Shaving Foam - DeoDoc

Rakskum är steg 2 i rakningsserien och ger ett silkeslent glid och reducerar röda prickar. Ger en lyxig känsla samtidigt som skummet är mjukgörande och återfuktande. Minskar rakningsfrekvensen vid regelbundet användande.

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Body Lotion Beautiful - Maria Åkerberg KÖP

Body Lotion Beautiful - Maria Åkerberg

Body Lotion med de eteriska oljorna Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma gör din hud mjuk, har en mild och fräsch doft som passar både honom och henne.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild
Aloe Vera Barbadensis - Maria Åkerberg KÖP

Aloe Vera Barbadensis - Maria Åkerberg

Används vid lindrig solbränna och mot klåda vid insektsbett. Den verkar svalkande och fuktgivande!

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Smooth Body Exfoliating Kit - Medik8 KÖP

Smooth Body Exfoliating Kit - Medik8

Kit med:
Smooth Body Scrub: Rik, cremig skrubb som glider över huden och exfolierar på ett skonsamt sätt. Kombination av mekansik och kemisk exfoliering för att avlägsna döda hudceller.
Smooth Body Mitt: Dubbelsidig exfolierande vante med ett elastiskt band. Tar bort torr och flagande hud. Minskar uppkomsten av keratinproppar. Bra för resan; återvinningsbar och kan tvättas i maskin på 30°.
Smooth Body Lotion: Lätt kroppslotion som återfuktar hudytan och mjukar upp keratinproppar. Perfekt för att motverka keratosis pilares, mycket torr hud, ojämn brun-utan-sol och inåtväxta hårstrån.

Pris: 765 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!