Skönhet

Strobing – det nya contouring

Strobing
 
Contouring har den senaste tiden varit riktigt populärt för att skulptera ansiktet genom smink. Den ganska sminkkrävande trenden har dock fått en nygammal konkurrent. Strobing. Det vill säga en ny form av highlighting.
 
De senaste veckorna har en mängd skönhetsinstagrammare pratat mycket om en sak – strobing. Och flera amerikanska make up-artister, bland andra Sir John (som jobbat med Beyoncé) säger sig föredra detta, speciellt under sommarmånaderna då vi inte vill se så sminkade ut. Med strobing gör du egentligen en “anti-contouring” och lägger ljusreflekterande kräm eller puder på de ställen du vill framhäva i ansiktet. Genom att använda en highlighter med snäppet ljusare nyans än din egen hudton, får du den rätta effekten. Applicera på till exempel kindbenen, längs med näsbenet och på amorbågen.
 
Strobing
 
Detta är inget nytt egentligen då highligting varit populärt under många år. Men det har hamnat i skuggan av contouring en tid och kräver nu lite revansch. En anledning till att det kommit att kallas strobing tros vara den populära highliter-krämen ” MAC’s cult luminizing Strobe Cream” från Mac som ska vara en av de bästa. Make up-artisten Sir John rekommenderar att du använder en highlighterkräm istället för ett stift eller liknande. I en kräm kommer de ljusreflekterande partiklarna fram mer naturligt.
 
Sir John tipsar också om att det enklaste och billigaste sättet att highlighta ansiktet är att använda vilken fuktighetskräm om helst som innehåller SPF. Det ger lyster.
 
 
Av: Jenny Lacis
Foton: All Over Press

 
 
Läs också:
Här är de bästa highlighter-produkterna
Här är produkterna du behöver för att skulptera ansiktet
De fem vanligaste misstagen vi gör när vi plockar brynen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!