Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Sunburn blush – så lyckas du med heta sminktrenden

För många skönhetsentusiaster är 2022 säkerligen synonymt med sminktrenden Sunburn blush, som har blivit enorm på TikTok. Vi visar hur du lyckas med den solkyssta looken!

Foto: Instagram @selenagomez/@haileybieber

Med över 1,4 miljoner visningar av hashtaggen “sunburn blush” på TikTok kan man lugn konstatera att denna makeup-trend är i ropet. Men vad innebär trenden egentligen?

Vad är sunburn blush?

Sunburn blush kallas ibland för “W blush” eftersom trenden innebär att man applicerar rouge i en w-form över kinder och näsa. Tanken är att resultatet ska efterlikna den solbränna som många får på sommaren, då de delar av ansiktet som får mest sol är kinder och näsa.

Som tur är så innebär trenden inte att gå ut i solen utan solskydd (något som vi givetvis aldrig skulle rekommendera) utan att som sagt använda sig av rouge för att uppnå denna look.

Sunburn blush: Så gör du!

På TikTok finns det massvis av steg för steg-videor som visar hur du lyckas med en snygg sunburn blush. Här nedan visar Bri Rubinich – som går under användarnamnet @brirubinich på plattoformen – hur du fixar looken:

  1. Applicera rouge i två korta streck på kindbenen, samt en mindre prick på mitten av näsryggen. Bri använder sig av flytande rouge.
  2. Borsta ut produkten med hjälp av en stor sminkborste.
  3. Använd överflödet av produkten på borsten för att ge lite färg åt pannans högsta punkt samt hakan.

Vad tycker du själv om trenden? Spana in Bri Rubinichs video här nedan!

@brirubinich perfectly sunkissed without the skin damage ☀️#nourisheveryyou #summermakeup #summermakeuplook #summermakeuphacks #blushhack #sunburnt @Saie ♬ original sound – 🎧

bareMinerals Gen Nude Kiss of Pink - bareminerals KÖP

bareMinerals Gen Nude Kiss of Pink - bareminerals

Gen Nude Blonzer kombinerar den rosa färgen av blush och den varma glow från bronzer. Med en silkeslen, talkfri puderformula efterliknar den hudens naturliga lyster som efter en dag på stranden. Den byggbara 2-i-1-formulan är berikad med mineralbaserade ljusreflekterande pärlor som slätar ut utseendet av brister och smälter samman sömlöst för en mjukfokuserad, naturligt lystergivande  finish som håller hela dagen.

Pris: 316 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Cheeks Out Freestyle Cream Blush - Fenty Beauty KÖP

Cheeks Out Freestyle Cream Blush - Fenty Beauty

Cheeks Out Freestyle Cream Blush gör att det på bara några sekunder ser ut som om du fått massor av sol, sömn och vatten på den senaste regattan. Lätt att använda, omöjligt att ta för mycket av och kommer i en rad nyanser som ger alla hudtoner en fräsch, ung glow.
Framtaget av Rihanna för att pigga upp alla tänkbara hudtoner.
Lätt, byggbar finish som fullkomligt smälter in i huden.
Perfekt när du snabbt vill se fräsch ut utan krångel.
Fjäderlätt, svett- och vattentålig formula.
Glider fram på huden utan att kännas klibbig eller fet.
Ger dig en naturlig touch av färg, precis där du vill ha den.

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Halo Sheer To Stay Color Tint - Smashbox KÖP

Halo Sheer To Stay Color Tint - Smashbox

En primerberikad färg för kinder och läppar som ger en matt ton. Kan blandas ut och byggas upp för en fräsch, suddig look.
Krämig och mångsidig formel som ger skir till medeltäckning.
Den puderliknande, matta finishen bryter ljuset och skapar en suddig look med mjukt fokus. Färgen är berikad med ett fylligt Primer Oil Complex som gör den enkel att applicera.

Pris: 295 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Soft Pinch Liquid Blush - Rare Beauty KÖP

Soft Pinch Liquid Blush - Rare Beauty

En tunn, hållfast och flytande rouge som smälter in i huden och bygger upp en mjuk, fräsch rodnad. Finns i matt och daggfrisk finish.

Få till en perfekt rodnad på kinderna med denna fjäderlätta formula, full av envisa pigment som håller hela dagen.
Denna flytande rouge finns med matt eller daggfrisk finish och smälter snyggt in i huden för att bygga upp en mjuk färg med en naturlig ”andra-hud-finish”.

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Stick Blush - Anastasia Beverly Hills KÖP

Stick Blush - Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills Stick Blush som är ett rouge i krämform som skapar ett naturligt utseende med en sömlös finish. Rouget blir ett med huden, ger fräsch lyster och har en ultralätt byggbar finish.

Pris: 325 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Radiant Cream Colour Stick Blush - BeautyAct KÖP

Radiant Cream Colour Stick Blush - BeautyAct

Denna krämiga multifunktionella rouge skapar ett naturligt resultat av färg och är enkel att applicera för ett jämnt resultat på huden och ger en strålande finish på en gång. Den byggbara och blandbara formulan gör att du enkelt kan gå från en naturlig finish till en mer intensiv look utan att den kladdar eller blir fläckig. Vilket gör den idealisk att använda på dina ögon, ansikte och läppar.

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
On-The-Glow Blush - Pixi KÖP

On-The-Glow Blush - Pixi

Ett återfuktande stick för kinder och läppar berikat med bl a fruktextrakt, aloe vera och ginseng som ger ett naturligt glow. Finns i 3 olika färger. Veganska.

Pris: 279 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pressed Blush Powder - Kylie by Kylie Jenner KÖP

Pressed Blush Powder - Kylie by Kylie Jenner

Kylie Cosmetics Pressed Blush Powder kommer i smidig förpackning för enkel ”on-the-go”-applicering. Pudret har en formula som smälter på huden och vid applicering ger ett silkigt resultat som både känns och ser naturligt ut. Finns i 7 olika färger. Vegansk formula: utan ingredienser eller biprodukter av animaliskt ursprung. Matt finish

Pris: 240 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!