Skönhet

Susanne Barnekow om skönhetshetsen: “Jag är med och bidrar till osunda ideal”

Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow berättar i ett blogginlägg att hon under den senaste tiden funderat mycket över skönhetshetsen och att hon är med och bidrar till idealen. ”Jag väljer så klart alltid att visa upp mig själv med de bästa förutsättningarna”.

Foto: Susanne.metromode.se

”Jag är långt ifrån perfekt och har väldigt många osäkerheter och komplex.”

Hon skriver i inlägget att om hon känner sig trött och risig väljer hon att inte ta några bilder på sig själv. Susanne jobbar också mycket med kameravinklar och ljussättning för att se sår bra ut som möjligt. Ibland använder hon sig också av redigering och retuschering.

”Jag kan erkänna att jag kan redigera bort en finne om jag tagit en bild på en för övrigt fin makeup – för att jag tycker att det förstör bilden och att det kanske inte ser så aptitligt ut.”

Det Susanne vill påminna oss om med inlägget är att ingen är perfekt och att verkligheten vi ser via bloggar och medier är att långt ifrån sanningen.

”Vi är alla vackra med våra små skavanker.”

I inlägget visar hon också upp exempel på hur det ser ut när hon redigerar sina bilder, före och efter.

Se hela hennes inlägg här för fler “före och efter-bilder” och för att läsa om hennes osäkerheter och hur vi ska ta oss ur skönhetshetsen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!