Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Susanne Barnekows bästa skönhetstips för en snabbare morgonrutin

Föredrar du också att sova lite längre på morgonen? Nedan delar Susanne Barnekow med sig av sina bästa tips på hur du kan påskynda din skönhetsrutin på morgonen.

susanneFoto: Instagram/@susannebarnekow

Gillar du också att dra dig lite extra på morgonen och känner att du inte hinner att fixa dig? Metro Modes tidigare skönhetsbloggare Susanne har samlat ihop värdefulla tips för dig som vill hinna fixa dig innan jobbet (men samtidigt prioritera sömnen).

1. Satsa på multiprodukter som går att applicera på flera ställen. Det kan till exempel vara en produkt som du väljer att applicera på ögonlock, kinder och läppar. Så smart!

2. Skippa ansiktstvätten med vatten och rengöring och istället fräscha upp huden med rengöringsservetter (wipes). På bara några sekunder får du en uppfräschad hud, eftersom dessa wipes ofta brukar innehålla vårdande ingredienser som till och med kan ersätta en toner eller ett serum.

3. Naturliga vågor. Hur skönt är det inte att vakna upp med naturliga lockar på morgonen? Innan du går och lägger dig vänder du bara huvudet upp och ner och snurrar upp håret i en knut på toppen. Fäst den löst så att det inte sliter och gör det helst med nytvättat och lätt fuktigt hår. Skaka ut håret på morgonen och njut av dina mjuka, naturliga vågor. För bättre stadga och hållbarhet kan du applicera en mousse.

4. Laga lagget. Har du precis målat naglarna men ändå lyckats få den där irriterande flagan? Doppa undersidan av din fingertopp i nagellacksremover och gnid försiktigt in det över flagan – arbeta mot tippen av nageln. Det jämnar nämligen ut kanterna mellan lacket och luckan. Dutta sedan i lite nytt lack på den tomma platsen eller gör ett nytt tunt lager över hela nageln. Låt det torka under något minut och borsta sedan på ett överlack.

5. Torrschampoo. Det här är ingenting nytt under solen men om ditt hår känns smutsigt – ta till torrschampot i hårbottnen och kamma igenom ordentligt. Glöm inte att avsluta med att applicera några droppar hårolja eller vårdande leave-in spray i längderna så det inte ser torrt och stripigt ut.

6. Maxa väskan. Se alltid till att ha extra produkter i väskan – då kan du bättra på eller korrigera din makeup och hår under dagen.

7. Tofsen eller hårbandet. Om du sätter upp eller täcker håret med någon tjusig håraccessoar kommer ingen märka att du inte hunnit tvätta det. Enkelt, eller hur?

Face & Eyes Wipes - Sephora KÖP

Face & Eyes Wipes - Sephora

Pris: 80 kronor.

KÖP

Nästa bild
Illuminating Supple Blemish Cream - Klairs KÖP

Illuminating Supple Blemish Cream - Klairs

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!